Mézeskalács

Mogyoróvajas pite csokoládé ganache-sal

Sütés nélküli zseniális desszert az ünnepekre.

Egy elronthatatlan csodasüteményt ajánl nektek az Ízből Tíz bloggere. Csak néhány alapanyag és egy mixer kell hozzá, pillanatokon belül összeállíthatod a mogyoróvajas pitét csokoládé ganache-sal.

Hozzávalók (24 cm-es piteformához):

A kekszes alaphoz:

264 g (24 db) Oreo keksz
100 g olvasztott vaj

A mogyoróvajas töltelékhez:

250 g mogyoróvaj
375 g (3 doboz) Philadelphia krémsajt
100 g porcukor
2,2 dl habtejszín

A csokoládé ganache-hoz:

70 g tejcsokoládé
100 g étcsokoládé
28 g vaj
1,2 dl habtejszín

A díszítéshez:

  • pörkölt, sós mogyoró
  • durvára vágott csokoládé
  • karamell öntet

Az elkészítését a blogposztjában találod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top