Mézeskalács

5 trükk, hogy tökéletes legyen a cukormázad

Elhatároztad, hogy idén tőled származnak majd a legszebben díszített karácsonyi sütik? Akkor ne ess bele az 5 leggyakoribb hibába, amit a cukormázas díszítés közben elkövetünk!

 Ha kisült a tökéletes mézeskalács, jöhet a díszítés! Cukormázzal dekorálni azonban nem gyerekjáték: érdemes odafigyelni pár dologra a máz készítésekor és díszítéskor is, hogy ne fulladjon kudarcba a sütidíszítő projekt. Íme, az 5 leggyakoribb hiba, amit ezentúl kerülj el:

1. Nem a megfelelő sütit díszíted

Nem minden süti alkalmas rá, hogy cukormázzal díszítsd! Vékonyabb sütikre használd, például mézeskalácsra és az omlós kekszekre.

3 hiba, amit cukormázzal díszítéskor elkövetsz

2. Nem várod meg, hogy kihűljenek a sütik

Ha az utolsó pillanatra hagyod a sütidíszítést, előfordulhat, hogy nem hagysz elég időt, hogy kihűljenek. Így azonban nem áll meg rajtuk a máz – a profik szerint 3 napot is várhatunk, mielőtt díszíteni kezdjük a mézeskalácsot!

3. Nem teszel elég porcukrot a mázba

Ne sajnáld a porcukrot a mázból, hiszen ha keveset teszel, túl híg marad, ami eléggé megnehezíti a díszítést!

3 hiba, amit cukormázzal díszítéskor elkövetsz

4. Túl kevés ideig kevered a mázat

Hasonló probléma, ha túl kevés ideig vered a mázat: így a cukor nem oldódik fel rendesen.

5. Nem hagysz elég időt, hogy megszáradjon a máz

Ha elkészültél, és szívedet-lelkedet beletetted a díszítésbe, vedd biztosra, hogy tökéletesen megszáradjon a máz és ne menjen tönkre a dekoráció! Adj neki 24 órát, és utána már egymásra is pakolhatod a sütiket!

3 hiba, amit cukormázzal díszítéskor elkövetsz

 Még több tipp karácsonyi sütidíszítéshez az NLCafén:

Thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top