Mézeskalács

DIY: narancsos ünnepi dekorációk

Narancs, fahéj, szegfűszeg – karácsonytól függetlenül is megtalálható a legtöbb konyhában, mégis nosztalgikus ünnepi hangulatot tudnak varázsolni, már akkor is, ha csak elővesszük őket.

Ha pedig a karácsonyi dekorációhoz is felhasználjuk valamelyiket, az alkotás örömét azonnal meghatványozza a bennünket körülölelő illatfelhő. Most azt szeretném megmutatni, hogyan kell a narancsot vagy (a szinte mindig kidobásra ítélt) narancshéjat előkészíteni, hogy aztán szebbnél szebb dekorációkhoz használhassuk fel azokat.

Szárított narancskarikák karácsonyra

A narancsot karikázzuk fel. Rakjuk rá valami jó nedvszívó anyagra és takarjuk is le vele. Nyomkodjuk rá, hogy a nedvessége nagy részét felitassa.

Én egy régi frottírtörölközőt terítettem egy tálcára, ráraktam a karácsonyi dekor narancskarikákat, a törölköző másik felével letakartam, tettem rá nehezéket (egy másik tálca, ami ebbe épp beleillett, arra pedig néhány könyv). Egy éjszakát így állt, másnap a törölközőt kivettem és a tálcát a konvektorra tettem. Néhány nap kellett nekik, hogy csontszárazzá váljanak. Időnként megforgattam őket.

DIY: narancsos ünnepi dekorációk

A folytatásért kattints a Katarzis caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top