Mézeskalács

Karácsonyi dekorációs sablon mézeskalács ház készítéséhez

Gyönyörű szép karácsonyi dekorációs ötletet ajánlunk, melynek elkészítéséhez sablont is találtunk. Süss mézeskalácsot, vágd ki belőle a formákat, és magad állíthatod össze ünnepi asztalod díszét, a mézeskalács házat.

Készíts az ünnepi asztalra varázslatosan szép mézeskalács házat. Nem olyan bonyolult, mint amennyire elsőre tűnhet, ráadásul karácsony után kidobni sem kell, mert egészen biztos, hogy ez a dekoráció az utolsó morzsáig elfogy.

Így rajzolhatod meg a mézeskalács ház dekorációs sablonját

Karácsonyi dekorációs sablon mézekskalácsház készítéséhez

A sablont a legegyszerűbben kockás lapra tudod megrajzolni. A karácsonyi sablon méretei szerint a négyzetek oldalai 1-1 centimétert jelölnek. A kockás füzetek lapjai csupán fél centisek, erre oda kell figyelni a szerkesztés során.

Ahogyan a sablonon látható, a mézeskalács ház tetejéhez 2 darab 6,5 centi hosszú és 7,5 centi széles téglalapot rajzolj. Az oldalak 3×5 cm nagyságúak, a terasztető a rajz szerint 2×1 cm, itt inkább 2×3 centiméteres téglalapokat javaslunk. Két oszlopa is van a háznak, amelyhez két 3 cm x 1 cm nagyságú téglalapot készíts. A ház eleje és hátulja méretei azonosak, de elől az ablakokat is rajzold meg.

Így készül a karácsonyi dekorációs sablon alapján a mézeskalács ház

Karácsonyi dekorációs sablon mézekskalácsház készítéséhez

Az előző nap összegyúrt és hűtőszekrényben lehűtött mézeskalácstésztát lisztezett lapon nyújtsd ki kb. 3 mm vastagra. Helyezd rá a kivágott karácsonyi dekorációs sablonokat, és pizzavágó vagy kés segítségével vágd körbe a formákat, de ne emeld ki a tésztából.

Karácsonyi dekorációs sablon mézekskalácsház készítéséhez

Az oszlopoknak kivágott két téglalapból a tenyereddel formázz hengereket, majd hurkapálcával mindkét végét körben kissé nyomkodd be.

Karácsonyi dekorációs sablon mézekskalácsház készítéséhez

A 175 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süsd készre a mézeskalácsot. Még melegen óvatosan hengerezd át a nyújtóval, hogy azonos vastagságú legyen a mézeskalács ház minden darabja. Vágd ki a jelölések mentén valamennyit, ne feledkezz el az ablakokról sem. Helyezd rácsra a mézeskalácsokat, várd meg, hogy teljesen kihűljenek.

Tojásfehérjéből készített cukormázzal ragaszd össze a ház elejét, hátulját és két oldalát. Várj, amíg megszilárdul a cukormáz, majd a tetőket is ugyanígy rögzítheted. Amikor valamennyi alkatrész a helyére került, tedd félre a mézeskalácsházat néhány órára. Végül ízlésed szerint díszítsd fel a karácsonyi mézeskalács dekorációt cukormázzal, cukorgyöngyökkel, csokoládéreszelékkel.

Karácsonyi dekorációs sablon mézekskalácsház készítéséhez

További karácsonyi dekoráció, sablon témájú cikkek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top