Mézeskalács

Mi van, ha a bejgli kireped?

Alapesetben semmi. Sőt az én családom azt mondja, ha nem reped ki a bejgli, nincs benne elég töltelék.

Van nekem jól működő bejglireceptem, mindig szokott is sikerülni, egészen mostanáig, amikor úgy döntöttem, karácsonyig ellátom a kávézónkat (amelyeknek cukrásza vagyok) is ezzel a remek süteménnyel. És erre mi történt?

A bejglik már csak azért sem sikerültek. Amikor muszáj, hogy ne repedjen ki, mert hát az úgy eladható, ha ép, na akkor, hát persze hogy akkor reped ki. Pedig jól indultunk. Nagy büszkén küldtem is a fotót Bandinak, a Kávélabor tulajának, nézd csak, Bandi, milyen klassz bejgliket tudunk mi!

Mi van, ha a bejgli kireped?

Az első adagról annyi visszajelzés érkezett, hogy jó-jó, de kicsit lehetne szaftosabb a töltelék. Meg talán egy kicsit több. És itt kezdődött a baj. Variálni kezdtem a töltelékkel: mindenből kicsit több legyen benne, kicsit több folyadék, kicsit több mák, több dió, melyikbe mi – és aztán jött a következő sütés: kirepedtek. Újrapróbáltam, jobban odafigyeltem. Kirepedtek. Jó, nézzünk másik receptet, nagyon figyeljünk, jó lesz az. Kirepedt. De még hogy.

A folytatásért kattints a MaiMóni caféblogra!

Még több bejglirecept, neked:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top