Mézeskalács

11 ügyes tipp muffinsütéshez

Az ünnepek sietségében a hagyományos sütemények mellett jól jöhet néhány gyorsan elkészíthető, különlegesebb csemege is. Íme, néhány jó tanács a sütéshez!

Tippek muffin-sütéshezHogy a tortácskák jól sikerüljenek, mindenképpen ügyelj a következőkre:

  • A sütőnek mindig el kell érnie az előmelegítés hőfokát.
  • A sütési idő első felében ne nyitogassuk a sütőt, különben a muffinok összeesnek.
  • A száraz és a nedves anyagokat külön keverjük össze. A sütőport mindig adjuk a liszthez.
  • Ha gyümölcsöt keverünk a muffintésztához, figyeljünk rá, hogy azok ne legyenek hidegek.
  • A kosárkákat csak háromnegyedig töltsük meg tésztával, hogy fel tudjanak emelkedni.
  • Ha elfogy a tészta, és marad üres lyuk, tegyünk bele vizet.
  • Az ajánlott sütési idő leteltével szúrjunk meg egy süteményt fogpiszkálóval. Ha marad rajta tészta, hagyjuk még kicsit sülni.
  • Ha a frissen sült muffinokat lefagyasztjuk, ne tároljuk őket két hónapnál tovább.

Könnyen megy a sütés a szilikonos muffinformával:

  • Nem kell hozzá sütőpapír, elég, ha olajjal kikenjük a kosárkákat.
  • Mielőtt beletennénk a tésztát, tegyük a formát a sütőbe, hogy megkeményedjen.
  • Sütés után hagyjuk negyedórát hűlni, majd egyszerűen forgassuk ki belőle a sütiket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top