Mézeskalács

Csináld magad: adventi naptár mézeskalácsból

Bőven elég, ha valaki csak kettes volt technikából, és az sem baj, ha nincs öt felesleges órája a sütögetésre. Egyszerű recept, mutatós eredmény és a gyerek is odáig lesz érte - az ajándék: a letelt "nap" elfogyasztható..

Hozzávalók:

Csináld magad: adventi naptár mézeskalácsból1 adag alap mézes tészta (mi Ízbolygó receptjére esküszünk, főleg, ha gyerkőcöt is befognánk)

34 dkg liszt
12 dkg vaj
20 dkg méz
2 tojássárgája
1 tk szódabikarbóna
csipet só
(2 tk fahéj-szerecsendió-szegfűszeg keveréke vagy mézeskalács-fűszer)

A tésztának érdemes egy éjszakát pihenni a hűtőben, különben nehéz lesz veled dolgozni. 

A cukormázhoz:
1 tojásfehérje
kb. 25 dkg porcukor (a tojás méretétől függően)

A díszítéshez:
színes marcipán
színes cukorgyöngyök
cukorkák

Az alap tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és 24 egyenlő kockára vágjuk. (A legideálisabb méret, ha 4×4 centis kockákra vágjuk.) A kockákat sütőpapírral fedett tepsire, egymástól 1 cm-es távolságra tesszük, és 200 fokos sütőben 5-7 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét kikeverjük a cukorral, a lényeg az, hogy olyan mázat kapjunk, amivel rajzolni lehet. A cukormázat kis papírtölcsérbe vagy nejlonzacskóba töltjük, kivágjuk a végét, és először sorban megrajzoljuk a számokat. Ezután hagyjuk száradni, ami kb. 1 óra (fontos, hogy teljesen megszáradjon, nehogy díszítés közben szétkenjük). Ezután marcipánnal, cukorgyönggyel és cukorkákkal tetszés szerint megdíszítjük a kockákat.

Tipp: a díszítéshez használd a Dr. Oetker színes cukorkaszíveit és díszítő tollait. 

 Kép és recept: Nők Lapja Konyhaitt tudsz rá előfizetni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top