nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Mézeskalács
Pulykamájsaláta

Pulykamájsaláta

NLCafé
f Ajánlom

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamáj
  • kisebb darab friss gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szem csillagánizs
  • szójamártás (kb. 1,5 dl)
  • 1,5 dl vörösbor
  • méz
  • egy csomag salátamix

Elkészítés:

A májat megtisztítása után vágd nagyobb darabokra, majd egy serpenyőbe téve reszeld rá a gyömbért és a fokhagymát, add hozzá a csillagánizst, locsold meg szójamártással, vörösborral, egy-két evőkanál mézzel, és lefedve párold puhára. (Kb. 20-25 perc, kis lángon.) Ebben a szószban hagyd kihűlni. Néhány órára vagy egy egész éjszakára tedd be a hűtőszekrénybe. Salátára rakva (a szósz nélkül, lecsöpögtetve) tálalható. A maradék szószt néhány napon belül felhasználhatjuk valamilyen hús pácolására.

Megosztás Facebookon