Mézeskalács

Gyömbérillatú muffin

A muffin az utóbbi évek abszolút sztársütije, ebben, azt hiszem, megegyezhetünk. Exkluzív karácsonyi tippünk a gyömbéres muffin. Ennek senki nem fog tudni ellenállni, ezt garantáljuk!

Hozzávalók:

    6 körte,
    10 dkg vaj,
    15 dkg csokoládé,
    12 dkg liszt,
    5 dkg élesztő,
    1 ek. szódabikarbóna,
    1 kk. őrölt gyömbér,
    4 dkg cukrozatlan kakaópor,
    5 dkg nádcukor,
    2,5 dl tej,
    2 tojás,
    3-4 ek. akácméz.

Elkészítés:

A körtéket megmossuk, a magházukat alulról eltávolítjuk, majd elrendezzük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Nem kell meghámozni őket, és a szárukat is hagyjuk meg! Köréjük morzsolunk 3 dkg vajat, és közepesen meleg sütőben 20-30 percig sütjük. A csokoládé egyik felét vízgőzben megolvasztjuk, a másik felét kis darabokra tördeljük. A lisztet az élesztővel, a szódabikarbónával, a gyömbérrel, a kakaóval és a nádcukorral összekeverjük.
Kis lángon megolvasztjuk a maradék vajat. Kislábasban összekeverjük a tejet, a tojásokat és az olvasztott vajat, hozzáöntjük az olvasztott csokoládét, majd az egészet a lisztes keverékbe dolgozzuk, de kissé maradjon szemcsés!
Végül hozzákeverjük a kis darabokra tördelt csokoládét. 6 muffinformát kétharmadig töltünk a keverékkel, a közepükbe 1-1 körtét helyezünk, majd közepesen meleg sütőben 20-30 percig sütjük.
Vízgőzben meglangyosítjuk az akácmézet, és tálaláskor meglocsoljuk vele a muffinokat. (1 óra 10 perc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top