nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Mézeskalács
Karácsonyi menü a legkisebbek örömére is

Karácsonyi menü a legkisebbek örömére is

Karácsony napjára a legtöbb háziasszony szépen megterített, csillogó-villogó ünnepi asztalról és káprázatos menüről álmodozik – közben pedig egy totyogó csimpaszkodik a lábába, hogy anyát játszótársnak kisajátítsa magának.
NLCafé
f Ajánlom

A főzés gyerek mellett sokszor nem könnyű, mert a munkálatokat gyakran nehezíti egy nyolcvan-kilencven-száztíz centis hátrahúzó erő. Gyakori jelenség a konyhában tébláboló gyerek, aki anyát követelve folyton kiszökik a játszószobából, mert az izgalmas dolgok ott kinn történnek, a kanálcsilingelő, robotgépzúgó világban, és nem bent a szobában.

Ha leleményesek vagyunk, a kisebb totyogósok figyelmét leköthetjük egy műanyag tálkával, kisebb sütőformával, flakonnal; a nagyobbakat lefoglalhatja egy füzet és zsírkréta, az ovisok pedig befoghatók kiskuktának. Segíthetnek a salátamártás kikeverésében, a dióbél durvára tördelésével egy mozsárban, vagy akár a zöldsaláta rendezgetésében, tépkedésében és a hab felverésében.

Az ünnepi menü összeállításában figyelembe kell venni a kicsik igényeit is, mert számukra nincs izgalmasabb, mint a felnőttekkel együtt ülni az asztalhoz, és nincs csábítóbb dolog, mint a mama, a papa tányérjából elcsenni egy-egy kisebb falatot.

Megosztás Facebookon