Mézeskalács

Gesztenyekrémleves

Hozzávalók:

  • 1 doboz mirelit, pucolt egész gesztenye
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dkg vaj
  • 8 dl húsleveslé (zöldségkockából is készülhet)
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát a vajon fonnyaszd meg, majd add hozzá a vékony karikákra vágott sárgarépát és a gesztenyét. Öntsd fel a meleg leveslével, és főzd addig, amíg a répa megpuhul. Botmixerrel pürésítsd, keverd bele a tejszínt, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top