nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Mézeskalács
Gesztenyekrémleves

Gesztenyekrémleves

NLCafé
f Ajánlom

Hozzávalók:

  • 1 doboz mirelit, pucolt egész gesztenye
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dkg vaj
  • 8 dl húsleveslé (zöldségkockából is készülhet)
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát a vajon fonnyaszd meg, majd add hozzá a vékony karikákra vágott sárgarépát és a gesztenyét. Öntsd fel a meleg leveslével, és főzd addig, amíg a répa megpuhul. Botmixerrel pürésítsd, keverd bele a tejszínt, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.

Megosztás Facebookon