Mézeskalács

Meggyes-mákos muffin





Hozzávalók:



  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • ½ vaníliarúd
  • 2 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg darált mák
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • ½ kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 citrom
  • 4 evőkanál tej
  • 10 dkg magozottmeggy-befőtt

Elkészítés:


Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival.
A puha vajat robotgéppel összehabosítjuk a cukorral meg a vaníliarúd kikapargatott belsejével, aztán egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Ezután a liszthez szórjuk a darált mákot, a sütőport meg az őrölt fahéjat, és fakanállal a cukros-tojásos-vajas elegybe forgatjuk. Most már az utolsó lépések következnek: a masszára reszeljük a citrom héját, hozzáöntjük a tejet meg a lecsöpögtetett meggybefőttet, és mindezt néhány mozdulattal elkeverjük.






 
A kész tésztát kiadagoljuk a muffintepsi papírral bélelt horpadásaiba, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor kész, ha a beléjük szúrt tű tisztán jön ki.

12 muffin lesz belőle.

A recept Stahl Judit Végre otthon! című könyvéből való.
Fotó: Tombor Zoltán



 










Stahl Judit: Végre otthon!





Régóta várt új könyvében Stahl Judit azokat a kedvenc receptjeit gyűjtötte csokorba, amelyek családi ebédek, baráti találkozók vagy épp ünnepi összejövetelek asztalaira valók. Ahogy Judit fogalmazza, ezek mind-mind olyan ételek, amelyekre jó hazajönni.
Olvasói mégse csupán otthon ülésre készüljenek, hanem egy izgalmas, gyakran szórakoztató és mindig nagyon jó ízű utazásra is. Tájakon és korokon, vidéki konyhákon és háromcsillagos séfek titkain át vezet az út, olyan megállókkal, mint a tartalmas toszkán bableves, a klasszikus francia hagymaleves vagy az ünnepi ínyencségnek számító skandináv pácolt lazac.
Kulinária Kiadó, 2006 
www.stahl.hu



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top