Dekor

Róma idén is megszívta a karácsonyfájával

Az idei karácsonyfa sem sikerült a legszebbre Rómában: azonnal „töröttkének” nevezték el a megtört ágakkal a város központjában felállított fenyőfát, amely a tavalyi, tűlevelek nélküli „kopaszkát” hivatott feledtetni.

A római Velence tér közepén felállított 23 méteres fenyő a lombardiai Vareseből tette meg az utat az olasz fővárosig. Amikor felállították, a rómaiak rögtön észrevették, hogy a fa közepéről több ág is hiányzik. A közösségi oldalakon azonnal elkeresztelték „töröttkének” (Spezzacchio), ahogyan az ugyanitt álló tavalyi karácsonyfát „kopaszkának” (Spelacchio) nevezték, mivel alig volt rajta tűlevél. Kopaszka amúgy tavaly elnyerte Olaszország legcsúnyább karácsonyfájának címét.

A törött fenyőfa szállítójának magyarázata szerint az ágak egy részét a szállításhoz szándékosan vágták le, és a felállítást követően pótolják.


A Róma központi terén álló karácsonyfa idén a Netflix internetes szolgáltató ajándéka, amely több mint 370 ezer eurót fizetett a fa szállításáért és felállításáért. A karácsonyfát 60 ezer LED-fény és 500 színes gömb díszíti.


„Töröttkét” a római főpolgármester, Virginia Raggi december 8-án avatja fel.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top