Dekor

Készíts karácsonyfadíszt kagylóból

Nem is hinnéd, kagylókból mennyire egyszerűen készíthetsz káprázatosan szép karácsonyfadíszeket. Próbáld ki, mert ezek a díszek sokkal mutatósabbak, mint amiket a boltokban vehetsz.

Ha a tengerparti nyaraláson találtál néhány szép kagylót, amelyek most épp a polcodon porosodnak, netán bekerültek valamelyik szekrényed mélyére, keresd elő azokat máris, és készíts belőlük egyszerűen, gyorsan és szuperolcsón mutatós karácsonyfadíszeket. Villámgyorsan készíthetsz angyalkát, gömböt, de még télapót is. Mutatjuk, hogyan csináld. Sőt ha nagyon belejönnél a kagylós karácsonyfadíszek alkotásába, mindehhez további ötleteket is találhatsz galériánkban.

Így készül a legegyszerűbb karácsonyfadísz kagylóból

Készíts karácsonyfadíszt kagylóból

Első lépésként hideg vízzel alaposan mosd le a kagylókat, és papírtörlővel töröld szárazra. Ha a két kagylóhéj egyben van, óvatosan válaszd ketté. Nagyon körültekintően fúrj lyukat a kagylók felső részére, amelyen majd átbújtatod az akasztószalagot vagy zsinórt. Hegyes szöggel finoman “kapargatva”, át tudod lyukasztani a kagylóhéjat.

Tekercsben kapható, apró köves füzérrel még szebbé teheted a karácsonyfadíszeket. Vágj le megfelelő méretű csíkokat, és ragaszd a kagylóra. Amikor megszáradt a ragasztás, a lyukon fűzd át a szalagot vagy a zsinórt, kösd csomóra, és forgasd a csomót a kagyló belsejébe.

További gyönyörű karácsonyfadíszek kagylóból

Megnézem
Összes kép (1)

Meríts további inspirációt karácsonyfadíszekből az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top