Dekor

9 tipp kisgyerekes szülőknek a karácsonyi készülődéshez

A karácsonyi készülődés gyakran meglehetősen sok stresszel jár. Hogy némiképp könnyítsünk az adventi időszakon, 11 tippet találtunk, melyeket betartva idén gördülékenyen átvészelheted ezt a néhány hetet.

Míg gyermekként örömmel és vágyakozással vártuk a karácsonyt, addig felnőttként ez az időszak gyakran a stresszről, a túlterheltségről, a tömegről szól. Hogy a karácsonyi készülődés közben az izgalom és a várakozás domináljon, összegyűjtöttünk néhány javaslatot, tippet, melyeket idén érdemes megfogadnod. Kisgyerekes szülők ezúttal előnyben!

9 tipp kisgyerekes szülőknek a karácsonyi készülődéshez

1. tipp a karácsonyi készülődéshez

Nem kerülheted el a stresszt, az idegeskedést, ha mindent az utolsó pillanatra hagysz. Éppen ezért már most kezdj el ráhangolódni a karácsonyra, melyhez a legjobb teendő, ha megsütöd a mézeskalácsokat. Vond be a gyereket is, imádni fogja. Ha nem akarsz vagy tudsz a sütésre időt szánni, akkor boltban is vásárolhatsz néhány doboz karácsonyi kekszet. És itt az ideje a bejgli megrendelésének is.

2. tipp a karácsonyi készülődéshez

Minél inkább közeledik karácsony, annál nagyobb az üzletekben a tömeg, és annál kisebb az esélyed, hogy meg tudod venni a kigondolt ajándékokat. Kisgyerekkel együtt lehetetlen vásárolni, nemcsak azért, mert meglátja a meglepetéseket, hanem mert leragad a játékboltban, és semmi kedve nem lesz ruha- vagy illatszerüzletekben várakozni. Ha meg tudod oldani, bízd inkább rá valamelyik nagyszülőre, ha mindenképp magaddal kell őt vinned, olyan üzletházba menjetek, ahol van játszóház.

9 tipp kisgyerekes szülőknek a karácsonyi készülődéshez

3. tipp a karácsonyi készülődéshez

Mindenképpen érdemes jó előre kitalálni az ajándékokat. Kisgyerekes szülőként számodra talán nincs ideálisabb vásárlási lehetőség a webshopoknál. Gyorsan és a számítógép előtt ülve, akár éjszaka is megrendelheted a karácsonyi ajándékokat, melyet a futár időben kiszállít a lakásodra. El tudsz képzelni ennél kényelmesebb lehetőséget a karácsonyi készülődéshez? Ráadásul az internetes áruházak az esetek többségében kedvezményesebben kínálják portékáikat, mint a szupermarketek üzletei.

4. tipp a karácsonyi készülődéshez

A gyerekek meglehetősen kíváncsiak, és legtöbbjük szinte képtelen kivárni, míg az ajándékok a fa alá kerülnek. Kutakodnak, keresnek és sokszor találnak is, elrontva ezzel a meglepetést. Éppen ezért az ajándékokat zárható helyre tedd, hogy nem férhessenek hozzá, esetleg még az üzletben csomagoltasd be, vagy persze te magad is becsomagolhatod, lehetőleg minél előbb.

9 tipp kisgyerekes szülőknek a karácsonyi készülődéshez

5. tipp a karácsonyi készülődéshez

Ha elemmel működő játékot vagy tárgyat vásároltál, mindenképpen ellenőrizd, hogy a doboz tartalmazza-e a szükséges elemeket. Az esetek többségében ugyanis a gyártó a termékhez nem csomagolja hozzá azokat, és meglehetősen kellemetlen, ha ez karácsony estéjén, az ajándékbontást követően derül ki.

6. tipp a karácsonyi készülődéshez

Elismerjük, többnyire inkább hátrálnak a gyerekek, mégis érdemes nekik megengedni, hogy segítsenek feldíszíteni a karácsonyfát, a lakás ünnepi dekorációját elhelyezni. Nem baj, ha nem tökéletes, a lényeg, hogy a gyerekek részt vehetnek a karácsonyi készülődésben, ezzel fontosnak érezve magukat. Természetesen a dicséret is jár majd nekik.

9 tipp kisgyerekes szülőknek a karácsonyi készülődéshez

7. tipp a karácsonyi készülődéshez

Minél inkább közeledik karácsony és az ajándékozás napja, a gyerekek annál izgatottabbak lesznek, este nehezebben alszanak el. Megkönnyítheted az adventi időszakot, ha minden este olvastok egy mesét, és így számoltok vissza december 24-ig. Karácsony előestéjén ez szinte kötelező.

8. tipp a karácsonyi készülődéshez

Szintén nem lesz egyszerű feladat, mégis dugd ágyba a gyerekeket a karácsonyéjszaka előtti estén a lehető legkorábban. Az izgalom miatt másnap alapból nagyon korán kipattannak az ágyból, így legalább sokkal pihentebbek, és talán valamivel kezelhetőbbek és türelmesebbek lesznek.

9 tipp kisgyerekes szülőknek a karácsonyi készülődéshez

9. tipp a karácsonyi készülődéshez

A karácsonyi készülődés legfontosabb részéhez érkeztél. Ha beosztottad az idődet, mindent elrendeztél, december 24-én valójában annyi dolgod van, hogy megterítsd az ünnepi asztalt – a gyerekek ebben is szívesen segítenek –, az előző napokban előre elkészített menüt megmelegítsd vagy készre süsd. Ha mindenképpen meg akarjátok várni a gyertyagyújtással, az ajándékozással a sötétedést, akkor a délutánt töltsd közösen a gyerekekkel. Sétáljatok, játszatok, pihenjetek együtt. Számukra a karácsony így lesz tökéletes. Hogy nincs még elmosogatva? Nem baj, ne törődj vele!

További tippek a karácsonyi készülődéshez az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top