Dekor

Csináld magad: 4 könnyen elkészíthető adventi koszorú

Könnyen elkészíthető, ugyanakkor csodásan mutató koszorúkhoz találtunk elkészítési ötleteket. Idén készítsd el magad az adventi koszorút.

Valójában fölösleges drága pénzért adventi koszorút vásárolnod. Ha van egy kis időd és némi türelmed, magad is készíthetsz nagyon egyszerűen és olcsón csodásan mutató adventi asztaldíszeket. Ötleteink a szó szoros értelmében nem koszorúk, ugyanakkor az advent tökéletes kiegészítői lehetnek, ráadásul a kellemes érzés is hozzájuk társul, hogy a díszeket magad készítetted.

1. adventi koszorú – üvegekből

Csináld magad: 4 könnyen elkészíthető adventi koszorú

Ehhez az adventi koszorúhoz négy közepes méretű befőttesüvegre lesz szükséged. Választhatsz mintásat vagy simát, ízlésednek megfelelően. Állíts egy-egy gyertyát az üvegek közepébe. A gyertyák ne érjenek túl az üvegek száján, de ne is legyenek túl rövidek, mert akkor nagyon gyorsan leégnek az adventi hétvégéken. Választhatsz fehér gyertyákat, vagy lehet valamennyi különböző színű is. Az üvegekbe, a gyertyák köré, tölts apró dekorkavicsokat, de a durvább szemű, tiszta étkezési só is megteszi. Az üvegek száját díszítheted egyszerű madzaggal vagy vékonyabb színes szalagokat is használhatsz. Kerek vagy ovális tálra helyezd egymás mellé az üvegeket, melyek köré rakhatsz tobozokat, szárított narancs- és citromszeleteket, fenyőágat, sőt apró gömb karácsonyfadíszeket is.

2. adventi koszorú – mézeskaláccsal

Csináld magad: 4 könnyen elkészíthető adventi koszorú

Az adventi koszorú elkészítéséhez négy közepes, de vaskosabb gyertyát érdemes választani, melyek lehetnek egy- és különböző színűek is. A gyertyákat átkötheted zsinórral vagy vékony, a gyertyával egyező színű szalaggal is. Mielőtt masnira kötnéd a zsinórokat vagy a szalagokat, fűzz mind a négyre cukormázzal díszített mézeskalácscsillagot. A gyertyákat helyezd kerek vagy téglalap alakú tálra, tálcára vagy fadobozba, és rakd körbe dióval. A mézeskalács helyett készen vásárolható fa csillagokat is felfűzhetsz a zsinórokra.

3. adventi koszorú – fagyönggyel

Csináld magad: 4 könnyen elkészíthető adventi koszorú

Ennek az adventi koszorúnak az elkészítése sem igényel több időt öt percnél. Tortatálra helyezz négy különböző méretű gyertyát. A fagyöngyágacskákat helyezd a tál szélére. Minél többet raksz egymásra, annál jobban mutat. A gyertyákat szalagokkal is díszítheted.

4. adventi koszorú – a legegyszerűbb

Csináld magad: 4 könnyen elkészíthető adventi koszorú

Az utolsó pillanatokban is elkészíthető adventi koszorúhoz fémtálcára szórj apró szemű tengeri sót, majd állítsd bele a négy gyertyát. A gyertyák lehetnek különféle méretűek, de az azonosak is nagyon szépen mutatnak. A tálcát egy-két apró fenyőággal, fagyönggyel, dióval vagy tobozzal még különlegesebbé varázsolhatod.

További adventi koszorúötletek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top