nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Dekor
Csináld magad: egyszerű karácsonyfadíszek

Csináld magad: egyszerű karácsonyfadíszek

Kacatnak hitt tárgyakból is könnyen lehet karácsonyfadísz, csak egy kis idő és kézügyesség kell hozzá.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom
8 Fotó megtekintése

Csináld magad: karácsonyfadísz

Ha már évek óta nem dobáltad ki a kiégett izzókat, akkor ezt a díszt neked találták ki. Kend be az égőket ragasztóval, majd szórd be bőven csillámporral, és hagyd megszáradni a ragasztót. Ezek után csak az izzó nyakára kell cérnát kötnöd, és mehet is a fára.
Még több +
Mindig megszakad a szívünk, amikor rájövünk, hogy a nagyi gondos munkával készített terítői nincsenek elég nagy becsben tartva. Ezért a díszért viszont biztos megdicsérne minket. Só-liszt gyurmából vagy égethető gyurmából szaggassunk csillagokat, majd a terítőt mintaként nyomjuk rá. Fúrjunk bele lyukat és süssük ki sütőben.
Még több +
Az ilyen egyszerű gömböket fillérekért vehetjük meg a legtöbb hiperben, ha szeretnénk egyedivé varázsolni őket, akkor egyszerűen csak ragasszunk rájuk gyöngyöket pillanatragasztóval.
Még több +
Ha a karácsonyi kiszúrók már leadták az idei műszakot, csináljunk belőlük karácsonyi díszt úgy, hogy egyszerűen keretként használjuk őket.
Még több +
Ha amúgy is készítünk mézeskalácsot, akkor egy adagot szánhatunk a fára is. Egy szép szalaggal, masnival nem alábecsülendő díszek.
Még több +
A só-liszt gyurma sokoldalúbb, mint gondolnád. Lehet belőle láblenyomatos dísz vagy akár hagyományos karácsonyi figurákat is kiszaggathatsz. Ha van időd, akkor be is festheted őket, de a fehér karácsonyfa is nagyon elegáns.
Még több +
Ismét egy ötlet kiégett izzóra. Üvegfestékkel fess pingvinarcot, de télapóval is jól mutat.
Még több +
A feladat egyszerű, azonos szélességű és hosszúságú csíkokat ragasztgassunk össze a képen látható módon, és reménykedjünk, hogy a végére nem kapunk ideg-összeroppanást.
Még több +

Csinálj rénszarvasos díszt!

8 Fotó megtekintése

Csináld magad: rénszarvasos karácsonyfadísz

Készítsük elő a hozzávalókat.
Még több +
Az Y alakú tujaágakról (vagy bármilyen más vékony ágról) távolítsuk el a leveleket, majd az ágakat vágjuk a faszelethez arányosan méretre.
Még több +
A faszelet oldalába vékony fúróval fúrjunk egy fél cm mély lyukat. A natúr kenderzsinórból vágjunk le egy kb. 15 cm-es darabot, amit hajtsunk félbe, és a ragasztópisztoly segítségével ragasszuk a lyukba.
Még több +
A faszelet mindkét oldalát töröljük át körkörösen egy patinába mártott ronggyal, így a fa kellemes, meleg színárnyalatot kap. A zsinórokat is húzzuk át a patinával. A faszeletre ragasszuk fel a piros pompont.
Még több +
A pompon alá fekete filctollal rajzoljunk egy enyhén ívelt függőleges vonalat, fölé pedig egy-egy szemet. Az orcájához tegyünk három-három pötty fehér festéket, majd a szemekbe is egy-egy pöttyöt.
Még több +
Az Y alakú faágakat ragasszuk a rénszarvas fejére. Piros kenderzsinegből kössünk kis masnit, és ragasszuk a szarvas nyakába, a faszelet oldalára.
Még több +
Voilá!
Még több +
Megosztás Facebookon