nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Dekor
Csináld magad: rénszarvasos karácsonyfadísz

Csináld magad: rénszarvasos karácsonyfadísz

Ha a lakás és a fenyőfa ünneplőbe öltöztetése során a készen kapható üveg- vagy műanyag díszek helyett inkább a természetes alapanyagokból készült, <a href="http://www.meska.hu/Termekek/Kategoria:Dekoracio/legnepszerubb/1?q=b3Blbl9jYXRzPTEmY2F0X2lkPTMxNCZvcmRlcm5hbWU9bGVndWphYmI=" target="_blank">kézművesdekorációkat </a>részesíted előnyben, akkor ez az édes piros orrú rénszarvas telitalálat lesz az ünnepek alatt.
Avatar
Meska / Könnyü Mária
f Ajánlom

Csináld magad: rénszarvasos karácsonyfadíszRudolf, a piros orrú rénszarvas egy kedves angol karácsonyi dal hőse, akit a többi rénszarvas kiközösít különleges orra miatt, ám a Mikulás végül őt választja ki arra, hogy ajándékokkal megrakott szánját húzza. A Meska alkotója, Lornorcera most megmutatja, hogyan készítheted el a saját rénszarvasos díszedet!

A karácsonyi hangulaton kívül az alábbiakra lesz hozzá szükséged:

  • egy 4-5 cm átmérőjű kerek faszelet
  • kettő darab, Y alakú vékony faág (pl. tujából)
  • natúr és piros kenderzsineg
  • mini zseníliapompon (piros színű)
  • patina – fehér akrilfesték
  • fekete alkoholos filctoll
  • ragasztópisztoly

    A hozzávalókat az Alkotók boltjában is beszerezheted.

8 Fotó megtekintése

Csináld magad: rénszarvasos karácsonyfadísz

Készítsük elő a hozzávalókat.
Még több +
Az Y alakú tujaágakról (vagy bármilyen más vékony ágról) távolítsuk el a leveleket, majd az ágakat vágjuk a faszelethez arányosan méretre.
Még több +
A faszelet oldalába vékony fúróval fúrjunk egy fél cm mély lyukat. A natúr kenderzsinórból vágjunk le egy kb. 15 cm-es darabot, amit hajtsunk félbe, és a ragasztópisztoly segítségével ragasszuk a lyukba.
Még több +
A faszelet mindkét oldalát töröljük át körkörösen egy patinába mártott ronggyal, így a fa kellemes, meleg színárnyalatot kap. A zsinórokat is húzzuk át a patinával. A faszeletre ragasszuk fel a piros pompont.
Még több +
A pompon alá fekete filctollal rajzoljunk egy enyhén ívelt függőleges vonalat, fölé pedig egy-egy szemet. Az orcájához tegyünk három-három pötty fehér festéket, majd a szemekbe is egy-egy pöttyöt.
Még több +
Az Y alakú faágakat ragasszuk a rénszarvas fejére. Piros kenderzsinegből kössünk kis masnit, és ragasszuk a szarvas nyakába, a faszelet oldalára.
Még több +
Voilá!
Még több +
Csináld magad: rénszarvasos karácsonyfadíszNÉVJEGY

Könnyü Mária, aki a Meskán Lornorcera néven kínálja kézművestermékeit, gyermekkora óta szeret barkácsolni, különböző kreatív technikákat kipróbálni. Az idők során Mária kitanulta a szabás-varrás és a virágkötés rejtelmeit is, olyannyira, hogy már néhány saját, kreatív ötleteket tartalmazó könyvet is megjelentetett. A Meskán elsősorban faalapra készült, country stílusú lakberendezési kellékeivel, illetve filcből varrt tárgyaival találkozhatunk.

 

Megosztás Facebookon