Dekor

Csináld magad: csokis ajakápoló házilag

Ha követed az alább leírtakat, saját, kézzel készített ajakápolóddal <a href="http://www.meska.hu/Termekek/Kategoria:Szepsegapolas/legnepszerubb/1?q=b3Blbl9jYXRzPTEmY2F0X2lkPTQ1NCZvcmRlcm5hbWU9bGVndWphYmI" target="_blank">ajándékozhatod meg a szeretteid</a>, hogy így is óvd őket a hideg, téli szelektől.

Elrontani nem is tudod, hiszen Bobci, a Meska alkotója vezet végig a lépéseken, aki évek óta lelkesen gyártja a kézműves szappanokat és kozmetikumokat.

Az ajakírhoz az alábbiakra lesz szükséged:

  • konyhai mérleg
  • egy pár vékony latexkesztyű
  • lábas
  • egy kisebb üvegedény
  • tejhabosító (ennek hiányában kiskanál is megteszi)
  • ajakápoló tok vagy pici alumínium tégely

 
Ha mindezek az eszközök megvannak, mérjük ki pontosan a hozzávalókat:
1 g méhviasz

2 g shea vaj

2 g kakaóvaj

1 g olívaolaj (extra szűz)

1 g étcsoki (70%-os)

1 kapszula E-vitamin

Megnézem
Összes kép (1)

Tudtad? Az étcsokoládé mértékkel fogyasztva kifejezetten egészséges nassolnivaló, érrendszerünkre gyakorolt jótékony hatását több kutatás is bebizonyította. Ennek okán az ajakírhoz fel nem használt étcsokit el is majszolhatjuk a jól végzett munka örömére!

NÉVJEGY
Csináld magad: csokis ajakápoló házilagBach Anikó, a Meskán Bobci néven kínálja termékeit, két fiú édesanyja, jelenleg Szigetszentmiklóson él párjával. Már gyermekként is állandóan rajzolt, festett, vágott és ragasztott, technika órán varrt, de a kötés, hímzés és horgolás fortélyait a nagymamájától tanulta meg. Pár éve a testvére natúr, kézműves szappannal lepte meg karácsonyra. Mikor elkezdte használni, azonnal beleszeretett, miután a bőre már az első alkalom után hálás volt a tiszta, vegyszermentes szappanért.

Az első szappan, krém, és ajakápoló, amiket maga készített, olyan jól sikerültek, hogy tovább fűtötték a sikerek. Hogy tovább gyarapítsa tudását, beiratkozott egy szappanos tanfolyamra. Azóta egyre jobban élvezi a natúr kozmetikumok készítését, kikapcsolja a sokféle anyaggal való munka, az új receptek kitalálása, és hatalmas örömmel tölti el a vásárlók dicsérete, a rengeteg kedves visszajelzés, amit tőlük kap.

Még több kézzel készült ajándék!

Ökoanyu karácsonya: illatos fürdőgolyók házilag
Ajándékozz kenyeret üvegben!
Csináld magad: ajándékok a konyhából kezdőknek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top