Dekor

Karácsonyfastílus-variációk – 7 ötlet

Vannak, akik ragaszkodnak a jól bevált díszekhez, és vannak, akik minden évben valami újra vágynak. Plafonig érő, földlabdás vagy műfenyő, a lényeg, hogy a te karácsonyfád legyen a legszebb!


 Tippek élő fenyőfákhoz

Trendi színekben: piros-fehér karácsonyfa

Ha vidám hangulatú, de mégis szolid karácsonyfát szeretnél, dekorálj piros-fehér díszekkel! Aggass a fára fénylő vagy matt gömbdíszeket, papírból készített szíveket, sétapálca nyalókát vagy masnit – mindegy, mi kerül a fára, a lényeg, hogy csak piros és fehér színeket használj! Ha lakásod vidéki stílusban van berendezve, a nappalidban remekül fog mutatni ez a karácsonyfa.

Fotó: IKEA
Fotó: IKEA

Hófehér álom

Karácsonyi szimbólumok, fenyőfa, csillag és félhold – ezek a díszei ennek a nemesen egyszerű fának. Igazán nem bonyolult elkészíteni őket, csak fehér színű filcanyagra lesz szükségünk. Vágjuk ki a képen látható mintákat, fűzzük fel őket egy vékonyka aranyzsinórra, és fánk máris ünnepi díszben pompázik. Egy csillogó gyöngyfüzérrel még elegánsabbá tehetjük.

Tipp: ha fokozni akarjuk a csillogást, varrjunk apró csengettyűket a filcdíszekre.

Karácsonyfa stílusvariációk

Hagyományos színekben: piros és arany karácsonyfa

A piros és bordó árnyalatú gömbök, a bordó szalagból kötött masnik és a piros színű madárkák mellett pompásan érvényesül a fenyő telt zöldje. Égőfüzér helyett a fa stílusához jobban illik az igazi gyertya, amelynek ragyogása csodálatosan természetes fényhatást eredményez. Ha ragaszkodsz a hagyományokhoz, ez a te karácsonyfastílusod.

Fotó: Kika
Fotó: Kika

 

Természetesen: piros almával és csomagokkal

Íme egy példa arra, hogy kevés pénzből is csinos fát varázsolhatunk. Mindössze néhány kisebb méretű kiszuperált papírdobozra, piros csomagolópapírra és fehér szalagra lesz szükségünk, hogy elkészíthessük az ajándékdobozokat. Ha vannak otthon üres gyufásdobozaink, nem is kell külön legyártani őket, ezek is tökéletesek. A munkálkodásba a kisebbeket is befoghatjuk. A lucfenyő zöld ágain a piros almák és a színben harmonizáló, piros papírfüzérek is jól mutatnak, de illik ide mindenféle szárított gyümölcs és dió, mogyoró is. Ha szereted a természetes dolgokat, ez a te karácsonyfád.

Tipp: ha földlabdás fenyővel díszítjük a lakást, ne feledkezzünk el arról, hogy az élő növény földjét bizony gyakran kell öntözni – mindennap vessünk rá egy pillantást, nehogy kiszáradjon.

Karácsonyfa stílusvariációk

 

Modern színekben pompázva

Elegáns, ugyanakkor fiatalos, vidám összhatást érhetünk el, ha kissé formabontó díszekkel és színekkel ékesítjük fánkat. Az élénklilát és a cikláment bátran társítsuk az elegáns ezüsttel. A különleges formájú díszek és a szokatlan kiegészítők, mint például a bájos kismadarak és a hatalmas, csillámos szárnyú pillangók tökéletesen beleillenek a bohókás összhangba.

Fotó: Kika
Fotó: Kika
 Tippek műfenyőkhöz

Visszafogott elegancia

A hófehér műfenyő tökéletes választás az újrahasznosítók, illetve a minimalisták számára, akik valami mást keresnek a hagyományos lucfenyő helyett. A hófehér műfenyővel egy kis téli varázst csenhetünk az otthonunkba karácsonykor. Egyszínű zöld gömbdíszekkel felékesítve tökéletes megoldás egy modern lakásbelső díszítésére, ahol például egy hagyományos fenyőfa oda nem illőnek tűnhet.

Karácsonyfa stílusvariációk

Jégvilág

Az alábbi díszek szintén csak fehér műfenyőn mutatnak jól igazán. Nagyon szép összhatást kelt a hófehér háttérrel a hideg színekben pompázó, kékes díszeket viselő fenyőfa, mely a téli tájat, a havat, fagyokat idézi fel előttünk. Minden illik ide, ami ezt a hatást fokozza: békebeli hangulatot árasztó apró korcsolyacipők, hóemberkék, kék és ezüstgömbök, ezüstszínű gyertyák.

Fotó: Kika
Fotó: Kika

 

Tipp: nézd meg karácsonyfadísz-körképünket! »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top