nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Dekor
Karácsonyi girland

Karácsonyi girland

Az egész ház, folyosó hangulatát képes feldobni az ajtót körbevevõ vagy az ajtó felett függõ girland.
Knopp Artúr
f Ajánlom
Akár ajtó fölötti, akár egész nyílászárót körbeölelő girland készítése mellett döntesz, akkor lesz szép, ha dús hatást sikerül produkálnod. Ezt úgy érheted el, hogy először egy, a tervezett girland hosszánál kétszer hosszabbat készítesz.

Felteszem, nem fogsz találni három méter hosszú ágat, tehát a gallyakat egymáshoz kell erősítened. Erre a célra gyakorlatilag bármilyen drót vagy spárga megfelel, utóbbi esetében próbáld elkerülni az élénk színek alkalmazását, nehogy átüssön a kész kompozíción.


Amikor elkészültél, hajts félbe vagy harmadába a girlandot, így biztosan nagyon dús lesz. Ha nagyon vastagot készítesz, rusztikusabb hatást érsz el, a vékony girland pedig modern hatást kelt. Már ez önmagában szép ünnepi dísz, de tovább is dekorálhatod.

A girland alapanyaga lehet tuja, erdei-, fekete- vagy lucfenyő. Dísznek pedig használhatsz alma-, narancsszeletet, fahéj rudacskát, szalagot, karácsonyfagömböt, fagyöngyöt.

Az ajtó köré, fölé szögekkel erősítheted. A szöget az ajtókeret és a fal közé verd be, itt fog a legkevésbé látszani. A szögekre dróttal erősítsd a girlandot, azt nem tudja letépni a szél.Megosztás Facebookon