Tuti Tippek

Adventi angyalmeditáció

Az advent a karácsonyra való spirituális, lelki felkészülés időszaka. Ehhez nyújt segítséget angyalmeditációnk, amelyet akár minden nap, de legalább minden adventi vasárnapon érdemes elvégeznünk!

A meditációhoz szükséged lesz egy nyugodt félórára, amikor kikapcsolhatod a telefonodat, és félrevonulhatsz egyedül a lakás egy csendes pontjára. Ha már rutinos meditáló vagy, használhatod ellazulásra a saját módszeredet, és elég a meditáció közepén bekapcsolódnod.

Angyaltemplom-meditáció

Ülj vagy feküdj le kényelmesen, és csukd be a szemedet! Kezeidet engedd lazán a törzsed mellé, a tenyereid legyenek felfelé! Vegyél egy mély lélegzetet és tartsd bent, ameddig csak bírod, majd fújd ki teljesen maradéktalanul! Érezd, ahogy a levegő kifújásával a gondjaid és a problémáid is egyre távolabb kerülnek tőled. Vegyél egy újabb mély lélegzetet, tartsd bent egy picit és fújd ki! Fújd el jó messzire a hétköznapok gondjait! Közben érezd, ahogy a kilégzéssel egyre mélyebbre süpped a tested. A harmadik mély levegővel energiát szívsz magadba, bent tartod, csak a levegőt és a feszültséget fújod ki magadból.
A három mély lélegzet után számolj lassan vissza tíztől egyig! Tíz – nyugodt vagyok. Kilenc – ellazulok. Nyolc – boldog vagyok. Hét – ellazulok. Hat – harmonikus vagyok. Öt – ellazulok. Négy – mély nyugalom száll meg. Három – mélyen ellazulok. Kettő – egyre mélyebbre jutok önmagamban. Egy – megérkezem belső képeim világába.
Egy réten vagy. Nézz körül jól, figyeld meg a füvet, a virágokat, a szellőt, a napsütést. Milyen napszak van és melyik évszak?

Ha úgy érzed, már ismered ezt a mezőt, indulj el arra a kis dombra, aminek a tetején mintha állna egy épület. Ahogy közelebb érsz, egyre tisztábban ki tudod venni az épületet, és az a benyomásod támad, hogy ez egy templom. A külső jelekből úgy érzed, ez egy angyaltemplom, méghozzá a saját angyaltemplomod. Figyeld meg jól az épületet, a környező virágágyásokat, a díszítéseket a falakon. Ha alaposan körülnéztél, lépj be!

Ez nem szokványos szentély, a közepén két kényelmes szék áll. Rendezd be a szentélyt úgy, ahogy neked tetszik, tedd otthonossá! Hozhatsz másik székeket vagy fotelokat, asztalkát, angyalszobrokat, gyertyákat, vagy egy nagy csokor virágot. Ha berendezted a templomot, készen állsz arra, hogy találkozz egy angyallal.

Hívd be a templomba a szeretet angyalát! Üdvözöld a vendéget és kínáld hellyel! Ha pedig mindketten leültetek, felteheted kérdéseidet. Az angyal szavakkal, szimbólumokkal, vagy hangok nélkül, gondolatokkal fog válaszolni neked. Megkérdezheted, hogyan fejezhetnéd ki jobban a szeretetedet mások iránt, vagy hogy mit kéne tenned, hogy ráhangolódj a karácsonyra, azt is megtudhatod, ki milyen ajándéknak örülne vagy azt, hogy mit kell tenned a spirituális fejlődésed érdekében.

Ha úgy érzed, hogy minden kérdésedre választ kaptál, kérj egy angyali ölelést a szeretet angyalától! Ez az ölelés feltölt téged szeretettel és energiával, így jó időre védetté tesz a negatív energiák ellen. Lásd magad előtt, ahogy az aurád fénylő aranyszínűvé válik az angyali öleléstől!
Köszönj el az angyaltól, és indulj vissza a templomból! Sétálj el a rétre, majd búcsúzz el a belső képeid világától! Számolj lassan egytől tízig, miközben fokozatosan visszatérsz a valóságba és a szobába, ahonnan indultál. Mielőtt kinyitod a szemedet, képzeletben idézd fel a szoba berendezését! Mozgasd meg az ujjaidat, a karjaidat és a lábaidat, nyújtózz egy nagyot! Nyisd ki a szemedet és nézd meg az órádon, hogy mennyi időt töltöttél a meditációval!

Több segítőddel is találkozhatsz

Ezt a meditációt elvégezheted egyszer vagy többször is. Akkor is visszatérhetsz az angyalszentélyedbe, ha nincs advent. Itt akár más angyalokkal is találkozhatsz. Érdemes az őrangyaloddal is megismerkedned, és akár a béke, a hit, a remény vagy az öröm angyalait is hívhatod, csakúgy, mint a szerelem vagy a munka angyalát – attól függően, az életed mely területén szorulsz útmutatásra!
Nők Lapja Cafe tipp: Ha nem vagy rutinos meditáló, vedd fel a meditáció szövegét magnóra úgy, hogy az egyes lépések között hagysz pár másodpercet magadnak. Az angyallal való beszélgetésre három-négy percet szánj, az ölelésre pedig egy-két percet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top