10 perces tippek

A karácsonyi reggelik királya: tojáslikőrös bundás kenyér

Olyan karácsonyi reggelit mutatunk nektek, ami 10 perc alatt elkészíthető és minden felnőtt imádni fogja.

Karácsonykor szinte minden családban előkerül a (lehetőleg házi készítésű) tojáslikőr, de ezt az italt nem csak a stampedliből fogyaszthatjuk, készülhetnek belőle különleges édességek, például könnyed tojáslikőrös pohárkrém, vagy mennyei, duplán tojáslikőrös keksz is. Vagy akár reggeli is: az alábbi isteni, édes bundás kenyér nekünk kicsit rendhagyónak tűnhet – hiszen a többnyire a sós változathoz vagyunk szokva –, de megéri kipróbálni. Édes, mámoros, szinte olyan, mint egy sütemény, csakhogy ezt tényleg pillanatok alatt össze lehet rakni!

Ez a karácsonyi reggelik királya: tojáslikőrös bundáskenyér

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál sózatlan vaj szobahőmérsékleten
  • 1 vekni kenyér a kedvencünkből
  • 1 és 1/3 csésze tojáslikőr
  • 3 tojás
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál szerecsendió
  • 1 csipet szegfűszeg
  • 1 evőkanál juharszirup tálaláshoz

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, egy kisebb tepsit vajazzunk ki alaposan!

2. A kenyeret szeleteljük vékonyabb szeletekre, és rakjuk le a kivajazott tepsibe!

3. Keverjük össze a tojásokat, a tojáslikőrt és a fűszereket egy kisebb tálban! A keveréket csorgassuk rá a kenyérszeletekre úgy, hogy alaposan befedje az összeset.

4. 25-30 perc alatt süssük aranybarnára a kenyereket, majd még melegen egy kis juharsziruppal nyakon öntve tálaljuk!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top