10 perces tippek

10 perc és garantáltan stresszmentes lesz a karácsonyod

A karácsonyt imádjuk, de az ünnepet megelőző napok igazán stresszesek. Ahhoz, hogy túléljük a készülődést, érdemes néhány tanácsot betartani.
  • A jó mester megbecsüli a szerszámait, hiszen azokkal tud jól dolgozni. Igaz ez a sütésre, főzésre is. A nagy, karácsonyi előtti hajtásban már túl stresszes arról gondoskodni, hogy megfelelőek legyenek a kések, edények, formák. Ha jót akarsz magadnak, még időben nézd át a konyhai felszerelést és segíts ezzel is magadon.
  • Ha vannak olyan ünnepi apróságok, amelyek a boltban is beszerezhetőek. Ugyan mindenki törekszik arra, hogy a lehető legtöbb ételt otthon készítse el, de ha nem úgy sikerül, az sem baj – csak nyugodtan teljen az ünnep. Vedd meg azt a tejszínhabot előre, ha nem akarsz még azzal is kínlódni. Maximum figyelj jobban a minőségre. Időt, energiát és nyugalmat spórolsz az ilyen döntésekkel.
10 perc elolvasni és stressz mentes lesz a karácsonyod
  • Amit tudsz, készíts elő korábban. Törd meg, és daráld le a diót, vágd fel a zöldségeket, szeleteld fel a húst előző nap, vagy keresd elő a lekvárt, amit a sütibe teszel. Ugyan apróságnak tűnnek ezek, de óriási szolgálatodra lehet az előkészítés, meglátod. Ha például mártást készítesz a húshoz, azt ár előző nap is összedobhatod. Ugyanígy tehetsz a salátákkal vagy a süteményekkel.
  • Ne pörögd túl a készülődést. Nem kell a millió fogás és a még több desszert. Inkább kevesebbet készíts, de az igazán jó legyen. Így emészt fel téged sem a készülődés, de a siker is garantált lesz. Mérlegelj, és dönts. Még valami, ami fontos: csak azért, mert karácsony van, nincs kötelező ünnepi étel. Azt főzz, amit szívesen megesztek.
  • Ha húst sütsz, úgy varázsold még zamatosabbá, hogy nem közvetlenül a hűtőből teszed be a sütőbe, hanem várd meg, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjen. Ha pedig megsült, akkor edd, ha már kihűl. Így garantáltan finomabb lesz az étel.
 

További 10 perces trükkök:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top