10 perces tippek

Karácsonyi party popcorn 10 perc alatt

Ha szereted a popcornt és az édességeket, ezt a fincsi rágcsálnivalót imádni fogod. Ráadásul megunni sem lehet, hiszen ezer módon elkészítheted. Van tíz perced?

Ha valami igazán különlegesre vágysz, próbáld ki a karácsonyi party popcornt. Valójában neked kell elkészítened az édességet, de ez véletlenül se szegje kedved: ugyanis amellett, hogy a finomság, tényleg készen van 10 perc alatt, millió módon variálható. Ha van popcorn, amit Gombóc Artúr szeret, ez a fajta biztosan az. Hiszen kerek csokoládéval, szögletes csokoládéval, hosszú csokoládéval, rövid csokoládéval vagy gömbölyű csokoládéval is csinálhatod, de a cukor ízét is te magad választhatod meg.

Mivel ez a pár perces csoda karácsonyra készül, megszórhatod apró színes cukorgyöngyökkel is, a piros és a zöld tökéletes választás lehet. De ha a karamelles öntet mellé étcsokit csepegtetsz, az is tuti változat.

Karácsonyi partipopcorn 10 perc alatt

10 perces karácsonyi party popcorn hozzávalói

  • enyhén sós pattogatott kukorica
  • 10 dkg cukorka – a kedvenc ízed
  • csokoládé
  • 2-3 ek. apró gyöngycukor a karácsonyi díszítéshez

Olvaszd meg a cukrot egy tálban a mikróban. Olyan tálra van szükséged, amelyben elfér egy adag popcorn. A cukrot közepes fokozaton tedd a mikróba 15 másodpercre, majd keverd meg és rakd vissza újabb 15 másodpercre. Folytasd ezt mindaddig, amíg egészen el nem olvad a cukor, általában 1-2 perc alatt készül el. Ezután öntsd bele a popcornt és óvatosan kavard össze úgy, hogy a lehető legjobban átjárja a cukor a kukoricákat.

Ha elkészültél, fogd az apró gyöngyöket és hintsd meg vele az édességet. Mehet rá annyi, hogy a szép karácsonyi színek érvényesüljenek a finomságon. De ha olvasztott csokival szeretnéd feldobni a csodát, csináld úgy. Ugye, hogy isteni?

További cikkek  a popcornról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top