Baba

Mindig az én kis hercegnőm leszel – egy apa nyílt levele a lányához

Egy igazi apa igazi levele jelent meg a Today's the Best Day oldalon, amit a kétéves kislányának írt a randizásról. Ha ilyen apa állna minden kislány mellett, akkor biztos, hogy könnyebb lenne túlélni a szerelmi csalódásokat.

Amikor téged, az én kis hercegnőmet a kezemben tarthattalak az első alkalommal és felnéztél rám, tudtam rögtön, hogy akkor és ott a legjobb barátokká váltunk. Sajnos szinte ugyanabban a pillanatban arra is rájöttem, hogy nem leszel az enyém örökké, hanem majd egy nap valami fiatal fickó eljön majd az ÉN házamba, és elvisz téged randizni. Hidd el, cseppet sem rajongtam az ötletért.

Huszonöt éves voltam, amikor apa lettem. Az édesanyád és én már évek óta szerettünk volna családot alapítani. Megjártunk magasságokat és mélységeket, de semmi sem készített fel arra a tökéletes örömre, amit az apaság hozott az életembe.

Ha rajtam múlna, akkor valószínűleg te lennél az első női NFL játékos, akinek bokáig ér a haja. Teljesen ésszerű, igaz? Szerintem jó ötlet. De ahogy az anyukáddal beszélgettünk a jövőnkről, anya emlékeztetett arra, hogy igazából nem ez vár rád, hanem hogy te – az én kétéves kislányom – egyszer csak felnőtt nő leszel, és fel kell készülnöm. Nem lehetek “AZ” az apa, aki morcosan és sértődötten áll majd az ajtóban, hogy elüldözze a lánya mellől az udvarlókat. A nagy tervem az, hogy az elkövetkező 15 évben a világ legjobb apukája leszek, és megtanítalak mindenre, amivel felvértezve olyan férfit fogsz választani, aki tisztel és királylányként bánik veled.

Egy apa dolga nem az, hogy megtanítsa a lányának, hogyan legyen hölgy, hanem hogy megtanítsa neki, hogyan bánnak egy hölggyel.

Összeszedtem 9 olyan dolgot, amit mindenképp meg akarok neked tanítani és amire, remélem, emlékezni fogsz, amikor elérkezik a randevúzás ideje az életedben.

9. Attól még, hogy van okostelefonja, nem biztos, hogy ő is okos

Ebben az egy mondatban mély bölcsesség lakozik. Felsorolni sem tudom azt a számtalan alkalmat, amikor besétáltam egy tinikkel teli helyre, és annyira bele voltak butulva a telefonjaikba, hogy elfelejtettek élni. Arra buzdítalak, hogy olyannal randizz, akit sokkal inkább érdekel a te személyed, mint az, hogy épp hányan lájkolták a képét Facebookon, vagy hogy az Instagramon egy új cuki bajszos macskát talált.

8. Mindig jobbat érdemelsz

Az önbecsülés mostanában nem túl népszerű sajnos az emberek körében. Olyan mellett megállapodni, aki mellett nem érzed, hogy biztosan boldogan tudtok együtt élni hosszú évekig, időpocsékolás. Remélem tudod, hogy olyat érdemelsz, aki őszinte, bátor és megbízható. Bár senki sem tökéletes, és mindannyiunknak van miben fejlődnünk, mégis biztos lehetsz benne, hogy olyan fiút érdemelsz, akinek az alapértékeiben szerepel az irántad való tisztelet.

7. Szép vagy

Az önbizalmat nehéz megtanítani, főleg egy ilyen világban, ahol a gyerekek már egész kis korukban bántják és csúfolják egymást. Az ilyen bántások a lelked mélyéig hatolhatnak, ahogy az iskolai klikkek is kipécézhetnek maguknak, ami miatt akár mindennap érezheted majd magad rettenetesen. Apaként mindezek ellenére azt remélem, segíthetek neked megérteni, hogy a szépség belülről fakad, és meg tudlak óvni ezektől a bántalmazóktól. Remélem, hogy meg tudom annyira alapozni az önbizalmadat, hogy majd a nehéz tiniéveidben is megtalálod a saját sikerélményeidet.

6. Érezd jól magad

Talán ez az egyik legfontosabb pontja a randizásnak. Amikor én először randevúztam, mindig próbáltam a barátaimmal közösen szervezni a találkáimat. Rendkívül szórakoztatóak voltak ezek a közös randik, szinte versenyt csináltunk belőle, hogy ki a viccesebb és kreatívabb közülünk. Végül is az egész randi dolognak az a lényege, hogy legyen valaki, akivel jól érzed magad, és akivel örömmel töltöd el az idődet.

5. Emlékezz rá, ki vagy

Nem is gondolnád, hogy a randizás milyen nagy hatással van az életed alakulására. Azzal, hogy milyen emberekkel veszed körül magad, hatással vagy arra, hogy te ki vagy, milyen emberré válsz. Nem dramatizálom túl a dolgot, de meg kell tanulnod, hogy a döntéseidnek következményei vannak és remélem, hogy apaként olyan útravalót kapsz tőlem, hogy tudod majd, milyen fontos, hogy hű maradj önmagadhoz. Ha ezt szem előtt tartod, akkor sok fájdalomtól és téves döntéstől megkímélheted magad.

4. Semmi halaszthatatlan nem történik éjfél után

Régen még az én szüleim mondogatták nekem, én pedig álltam ott előttük, és csak forgattam a szemem, hogy ez mekkora butaság. Ahogy idősebb lettem, kiderült számomra, hogy a szüleimnek igenis igazuk volt. Egy bizonyos kor alatt a kijárási tilalmat szigorúan be fogom tartatni veled, még akkor is, ha tudom, hogy minden pillanatban majd terveket szősz, hogyan tudnál kiszökni a barátodhoz. De tudnod kell, hogy csak biztonságban szeretnélek tartani, amíg tudlak, és szeretném, ha a lovagod időben és sértetlenül hozna haza a randevúk után.

3. Az erényesség szexi

Talán divatos lesz a környezetedben, hogy alig ruhákban mászkáljanak a lányok, és azt gondolják a legtöbben, hogy minél többet mutatnak meg magukból, annál több fiú lesz oda értük. Az anyukád mondogatta mindig, hogy az, ahogy öltözik, megmutatja azt, hogyan látja saját magát. Bölcs asszony. Ne azért öltözködj, hogy minél több fiú megforduljon utánad, hanem azért, hogy jól érezd magad a bőrödben. Így majd a megfelelő fiú figyel fel rád, nem az arra érdemtelenek.

2. Nevess!

Az egyik kedvencem, ahogy anyukád meg tud nevettetni engem, bárhol és bármikor, mindegy, mit csinálunk épp. Lenyűgöző volt látni már akkor is, amikor még csak randiztunk, hogy akárkivel beszélgetett, annak csillogás költözött a szemébe. Tudtam, hogy mindegy, hova megyünk, és milyen programot találunk ki, biztos, hogy jól fogom érezni magam vele a mosolyától. Remélem, hogy rájössz te is az idők folyamán, hogy milyen jelentősége van a nevetésnek az életben, és pont ilyen férfit választasz magad mellé. Az élet túl rövid, hogy mosoly nélkül éljünk.

1. Én szerettelek először

Végül pedig tudom, hogy lesz valamennyi hatásom azokra a fiúkra, akik jönnek majd hozzád. Tudatni fogom velük, hogy van egy töltött fegyverem, amit nem félek használni, ha bántanának téged. Bármi is történik majd veled azokban a randevúzós időkben, remélem, mindig észben tartod, hogy én szeretlek. Fiúk jönnek, fiúk mennek, de apa mindig itt lesz, és emlékszik majd a “jégvarázsos” napokra. Itt leszek, hogy megöleljelek, és felitassam a könnyeidet, majd pedig hogy ünnepeljem veled a választottadat. Bármit hozzon neked az élet, mindig az én kis hercegnőm leszel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top