Trend

Az egészséges haj titka

Évezredek óta kiemelt szerepe van a nők életében a szép hajnak. Jöjjön néhány tipp, amivel még ragyogóbbá varázsolhatjuk frizuránkat.

Egy jó sampon és pakolás is csodát tehet, de egy kis extra kényeztetéssel és odafigyeléssel garantáltan kihozhatjuk a maximumot a hajunkból.

A hajápolás egyik legfontosabb pillére a megfelelő táplálkozás. A vitaminok ellenállóbbá teszik a hajunkat, és egyes vélemények szerint serkentik is a haj növekedését. Kényelmes megoldás lehet a multivitamin-tabletta, de a tincseink különösen hálásak lesznek a B-vitaminokért, köztük a folsavért, a lenmagolajért, vagy a vas-, cinktartalmú ételekért is.

A tápanyagok bevitele mellett figyeljünk hajhagymáink egészségére is. Kényeztessük a fejbőrt masszázzsal – napi ötperces otthoni kezelés serkenti a vérellátást, aminek köszönhetően a haj gyorsabban nő, erősebb és vastagabb lesz, ráadásul a művelet stresszcsökkentő hatása sem mellékes. A masszást végezhetjük szárazon vagy olajjal is, apró, körkörös mozdulatokkal, a lényeg, hogy soha ne körömmel, hanem csupán az ujjbegyekkel.

Az egészséges haj titka

A rendszeres vágás szintén fontos, ha szeretnéd, hogy ápolt, gondozott legyen a frizurád. Bár gyorsabban nőni nem fog a néhány centis kurtítástól, biztosan egészségesebb benyomást kelt. Az elvékonyodó, töredezett hajvégektől érdemes két-három havonta megszabadulni, ahelyett hogy növesztés címszóval hagynánk nőni a szálkás tincseket.

Szakértők szerint hasznos lenne ritkábban szavazni a kibontott frizurára, és többször, lehetőleg az idő minimum 50 százalékában összefogni a hajunkat, így ugyanis kevesebb környezeti ártalomnak van kitéve. A szél, a levegő, a ruhákkal való érintkezés mind-mind száríthatja, töredezetté teheti, a sérüléseket viszont egy laza konttyal, lófarokkal jócskán csökkenthetjük.

Emellett persze számtalan apró praktika és tanács létezik, amiket világszerte használnak. Íme, néhány:

• Viselj alváshoz szaténból készült sapkát!
• Használj vaddisznósörte hajkefét!
• Sérült hajadat ápold heti egyszer fehérjekezeléssel!
• Ne használj fémes hajdíszeket!

Hogyan hidratálja haját Hámori Gabriella színésznő?

Hámori Gabriella: Nekem nagyon száraz a bőröm, úgy érzem, folyamatosan ápolnom kell. Jól tudom, hogy a hidratálást ugyanígy igényli a hajunk is, viszont anno azt gondoltam, hogy a művelet után biztosan elzsírosodik, elnehezedik és elveszíti a rugalmasságát. A Dove samponjait használom, mert az a tapasztalatom, hogy nem zsírosít, sőt egy idő után visszanyertem vele a hajam természetes állapotát, frissességét. Azt gondolom, hogy a megfelelően ápolt haj nőies, bájos, vonzó üzenet – önmagunkról.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top