Trend

Ősi szépségápolási trükkök

A világ minden táján fontos a szépség a nőknek, és ez régen sem volt másként. Megnéztük, hogy milyen ősrégi módszerekkel igyekeztek megőrizni szépségüket elődeink.

Tahiti – monoi olaj
A tahiti nők több mint 2000 éves, tradicionális szépítőszere a tiaré növény virágaiból és rügyeiből készül, amit kókuszolajban áztatnak hosszan, akár több hétig is. A buja, romantikus illatú olaj intenzíven hidratál, használják arckrémként, testápolóként, hajápolóként, sőt még napvédőként is.

Ősi szépségápolási trükkök Japán – rizspor
A japán szépségreceptek közül ismertebbek a fülemüleürülékes pakolás, a fiatalító, kollagénes italok és az itthon is egyre terjedő halpedikűr is. Az egyik leggyakoribb és legnagyobb múltú japán szépségtrükk azonban a bőrbarát rizs. Púderként, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag bőrradírként vagy szaké formájában is népszerű kozmetikum. Utóbbit még a gésák is használták, mégpedig az arcukat mosták vele, hogy elejét vegyék az öregségi foltoknak.



Ausztrália – emuolaj
Ausztrál őslakosok több ezer éve használják, és ma már klinikai vizsgálatokkal is alátámasztották, hogy hihetetlenül hatásos hidratálószer. Selymes, puha bőrt eredményez, elképesztően gyorsan felszívódik, antiallergén, valamint erős sejtregeneráló is. Sokan igazi varázsszerként tekintenek rá koleszterin- és gyulladáscsökkentő hatása miatt, de szinte oldalakon át lehetne ecsetelni előnyös tulajdonságait.

Marokkó – argánolaj
A kozmetikai ipar egyik kedvenc alapanyaga szintén sok-sok évszázados múltra tekint vissza. A berber nők szüretelték, dolgozták fel és sajtolták a diót, a produktum maga pedig úgy híresült el – méltán –, mint a folyékony arany. Bőrápoló hatása messze földön híres, antioxidánsok fokozzák egészségvédő hatását. Lassítja a sejtek, a bőr öregedését, emellett fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatású, de narancsbőr és terhességi csíkok ellen is kitűnő.

India – kurkuma

Az indiai sáfrányként is ismert fűszernövényt 2500 éve még főként festésre használták, mára azonban gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, méregtelenítő és fájdalomcsökkentő hatásával is komoly elismerést vívott ki magának. Sokan pattanások ellen vetik be, de a rákkutatók is vizsgálják a kurkuma áldásos hatásait.


 Megkérdeztük a bőrgyógyászt, miben más a Dove szappan egy átlagos szappanhoz képest.

A szappan tisztító képessége, a benne található úgynevezett „micellákban” rejlik. A micellát úgy kell elképzelni, mint apró zsákokat a szappan habjában. Ezek a vizet taszítják, viszont magukba szívják a bőr felszínén lévő zsírt és szennyeződéseket, amit aztán a habbal együtt lemosunk magunkról. A többi szappanhoz viszonyítva a Dove szappan nem csak annyiban más, hogy ¼ rész hidratálókrémet tartalmaz, hanem kíméletesen is tisztít, bátran moshatunk vele arcot!
– Dr. Pónyai Katinka bőrgyógyász

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top