Trend

Öt ok, amiért az arcod szereti a szappant

A kozmetikai horrorsztorik egyik legismertebb motívumai az állítólag bőrszárazsággal gyilkoló szappanok. Pedig egy jól megválasztott, gyengéd szappan mellett számos érv szólhat.

Öt ok, amiért az arcod szereti a szappant Sokak szemében a szappan nem méltó konkurenciája a 21. század kozmetikai szupersztárjának, a tusfürdőnek. Pedig sokáig méltatlanul háttérbe szorított terméke ez a piacnak, amelynek használata mögött számos érv szól.

Intenzíven tisztít
Az elhalt hámsejteket, a koszt eredményesebben távolítja el. Amellett, hogy az elhalt hámrétegtől megszabadít, leoldja a zsíros szennyeződéseket is.

Divatos
Ma már hatalmas a választék belőle, a klasszikus, buja virágillatúaktól kezdve a selyemproteines, vagy éppen egzotikus típusokon át az extrém formájúakig minden van, amit csak az arcbőrünk és a szemünk megkíván. 

Praktikus
Nem adagolhatod túl, nem folyik ki ezerfelé az ujjaid között. Van többféle kiszerelésű is. Mini, amit útra is vihetsz, takarékos nagy, vagy arcra illeszkedő, gömbölyded.

Gyógyít
Zsíros, problémás bőrre is külön kínálnak szappanokat. Míg a soft peeling szappanok csak gyengéden eltávolítják az elhalt hámsejteket, addig egyes gyógyhatású termékek komolyabb gondokkal szemben is felveszik a harcot. Ilyenek a speciális, pattanás elleni szappanok, vagy amelyek ekcémára, bőrallergiára, gyulladásra, dermatitiszre, gombás fertőzések tisztítására alkalmasak.

Hogyan tisztítja arcát Hámori Gabriella színésznő?

Nekem az előadás utáni arctisztítás rítus a léleknek is – ilyenkor nemcsak a sminket mosom le magamról, hanem a szerepet is. Időhiány miatt olykor odáig vetemedtem, hogy tusfürdővel mostam arcot… Aztán sok-sok kísérlet után körülbelül két éve szoktam rá a Dove szappanra. Elkezdett zavarni, hogy hiába ügyeskedek különböző sminklemosókkal, a festék nem tűnt el tökéletesen, inkább a krémszerű folyadékba ragadva egy filmréteget képezett az arcomon. Aztán rájöttem, hogy ha egyszerűen szappant és tiszta vizet használok, maradéktalanul el tudom távolítani a sminket, lélegzik a bőröm és nem szárad ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top