Aktuális

Hófehérkével találkozhatott a májátültetett Kata

Több műtéten és májátültetésen is átesett már Zahoray Kata, pedig még csak hétéves. Most viszont már egy életre szóló élményen is túl van – olvasónknak köszönhetően.
Hófehérkével találkozhatott a májátültetett Kata

Ha a hétéves Katára nézünk, nem is gondolnánk, milyen nehézségeken kellett már átesnie. Csak egy kerek arcú, copfos, csodálkozó szemű kislányt látunk; mintha egy rajzfilmből lépett volna elő.
Születésekor azonban nem volt minden rendben vele, bőre besárgult: kiderült, hogy a mája egyáltalán nem dolgozik. Fájdalmas műtétek sorozata következett, de véglegesen egyik sem segített, az átültetés maradt az utolsó remény.

A galériáért kattints a képre
A galériáért kattints a képre!

Kata mindkét szülője azonnal jelentkezett donornak, de csak édesanyja szervét találták alkalmasnak, így ő lett az adományozó.
Ma már mindketten jól vannak, bár Kata még mindig jár kontrollra, és folyamatosan gyógyszert kell szednie.

A kislánynak most a Nők Lapja Café adhatott egy kis örömet egy olvasója segítségével. Kata ugyanis jelentkezett 33 kívánság adományozó akciónkba, ahol olvasóink ajándékozhatnak élményt olyan gyerekeknek, akikre nagyon is ráfér egy jó nap. A kérése az volt, hogy nővérével és édesanyjával elmehessen egy balettelőadásra.
A felhívásra Szücs Edit jelentkezett: „Magam is nagyon kedvelem a balettot, és megható, hogy egy hétéves kislánynak ez a kívánsága. Ezt nem lehet nem teljesíteni… és hát azok a szemek…” – írta olvasónk.

Hétvégén pedig létrejött a találkozó, mégpedig nemcsak Edit és a család, de Kata és Hófehérke között is… A kis csapat a Hófehérke és a 7 törpe előadásra vett jegyet, az Operaház munkatársai pedig megszervezték, hogy előadás után a kislány találkozzon a főszereplővel.

„Tök jól sikerült az egész! – mesélte nekünk Edit. – Páholyban ültünk és én azon csodálkoztam, hogyan képes egy hétéves kislány szinte mozdulatlanul végigülni három órát… Kata el volt bűvölve. Utána belestünk a színpad mögé és az öltözőbe, ahol tényleg várt minket Hófehérke, igaz, melegítőben, mert addigra átöltözött. De azért aláírta a jegyünket!”

A galériáért kattints a képre
A galériáért kattints a képre!

Katának másnap volt a balettvizsgája, merthogy táncolni tanul – reméljük, így könnyebben vette az akadályt. Edit pedig megbeszélte a mamájával, hogy ősszel megismétlik a programot.

Nézd meg azt is, hogyan teljesült a többi kívánság!
Itt mindent elolvashatsz a 33 kívánság akcióról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top