Aktuális

“Szeretnék eljutni az Aggteleki-cseppkőbarlangba”

Ádi és Imre testvérek. Ma már nem saját családjukban élnek, de a különbség lassan halványul. Amióta a kisfiú látott néhány képet Aggtelekről, nagyon megnézné "igaziban" is.

„Margó néni” – így szólítja Imre a nevelőmamáját, aki ötéves öccsének már anyu, az „apu” viszont még Barna, illetve Bajna.

A testvérpár három éve él a házaspárnál. „Későn jöttünk össze, nincs sajátunk – magyarázza a férfi –, és akkor megkérdezték, hogy vállaljuk-e őket.” „És vállaltatok?” – veti közbe hamiskásan mosolyogva az ölében terpeszkedő ötéves. „Amikor először találkoztam velük, Imre ott állt a konyhában, Ádi pedig az etetőszékben ült – mesél tovább a férfi –, nyújtotta a kezét és azt mondta, helló.”
Ez három éve történt, a kis család azóta összeszokott.

Imrét nagyon izgatja a barlangászat; Aggtelekre szeretne eljutni, és ott barlangászokkal találkozni. „Tanultuk természetből, és nekem nagyon megtetszett. Láttam már ezt a barlangot természetfilmen, sőt a barátom volt is ott, és mesélte, hogy milyen jó. Mutatott képet a tigrisről, ez egy cseppkőképződmény… a suliban le akartak róla beszélni, hogy ezt kérjem, de nem engedtem.”

ŐK JELENTKEZTEK A KÍVÁNSÁG TELJESÍTÉSÉRE:

„Szeretnék eljutni az Aggteleki-cseppkőbarlangba”Marosi Csilla

„Amikor olvastam Imre kívánságát, nagyot dobbant a szívem. Megszólítva éreztem magam. Sőt, gondolatban már túl is szárnyaltam az ő kívánságát: láttam Imrét magam előtt, amint barátjának azzal dicsekszik, hogy ő a Baradla-barlangnak nemcsak a turisták által látogatott, kivilágított szakaszaiban járt, hanem olyan helyeken is, ahová csak igazi barlangászok jutnak el. Sisakkal és lámpával a fején, barlangászoverallban túrázta végig e csodálatos barlang főágának 7 kilométeres szakaszát. Úgy éreztem, Imre engem, a barlangászt, a Szegedi Karszt- és Barlangkutató Egyesület tagját kérte meg, hogy elvigyem őt Aggtelekre. Rövidesen rájöttem: ő minket, az egész egyesületet kérte erre. Mi több, egy baráti társaságot, egy igazi barlangász közösséget. Egyesületünk rendszeresen szervez túrát az Aggteleki karsztra, egy hétvégére (már szervezzük is!) szeretettel látnánk vendégül Imrét. Amikor egyesületi levelezőlistánkon kértem a vezetőség és társaim támogatását, biztatást és csupa szeretetteljes hozzászólást kaptam. Mindannyian szeretnénk megismerni ezt a fiút.”

„Szeretnék eljutni az Aggteleki-cseppkőbarlangba”Kisgyörgy Éva

„Mindig is úgy tartottam, hogy az élmények azok, amiket soha nem lehet elvenni senkitől, így magam is minden energiámat, pénzemet utazásokra költöm (91 országban jártam). Míg az anyagi javak megszerzése csak pillanatnyi örömöt okoz, egy jól sikerült kirándulást évekig emleget az ember.
Kora reggel levezetnék Kocsérra és felvenném az autómba az egész családot. Mivel nagyjából ebédidőben érnénk Aggtelekre, először meghívnám az egész családot ebédre, utána pedig elmennénk egy túrára a barlangba. A látogatás után kicsit még sétálnánk a környéken és késő délután indulnánk haza. A kirándulásról készítenék sok-sok fényképet, amelyekből küldenék egy válogatást a családnak emlékbe.”

„Szeretnék eljutni az Aggteleki-cseppkőbarlangba”Makovics Dóra

„Szeretném Imre kívánságát teljesíteni, mert én is imádom a barlangokat! Magyarország föld alatti világából írtam a szakdolgozatomat, s egy ideig barlangászkodtam is! Nagyon szeretnék Iminek örömet szerezni, elvinni egy aggteleki túrára!”

„Szeretnék eljutni az Aggteleki-cseppkőbarlangba”Donka-Novák Viktória

„Barátommal négy éve barlangászunk és kutatjuk a föld alatt lévő csodás kincseket. A budai barlangok adta lehetőségeket élményterápia formájában használjuk ki: keddenként fogyatékos gyermekeket/fiatalokat túráztatunk. Hétvégenként vidéki barlangokba is ellátogatunk, mint például az Aggteleki (Baradla-) cseppkőbarlang. Ezért gondoltuk, hogy elvinnénk Imrét magunkkal, és megmutatnák neki a barlangok világát, ahogyan mi, barlangászok látjuk. Kezdetnek egy kis energiát gyűjtve piknikeznénk egyet, és elmesélnénk mindent, amit a barlangászatról tudni érdemes. Majd izgalommal felvértezve indulnánk el az Aggteleki barlangtúrán, mely néhány órát venne igénybe. A túra után fotókkal és reményeink szerint felejthetetlen élményekkel gazdagodva autókáznánk vissza Kocsérra.”

Jó hír: az Aggteleki Cseppkőbarlang is felajánlást tett: vállalják, hogy “beszállnak” a teljesítésbe, vagyis – amennyiben igény lesz rá – segítenek a nyertesnek az alkalom megszervezésében! 

A(z) “Ki segítsen Sulymosi Imrenek?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Marosi Csilla

Vissza a többi kívánsághoz!

Imre kívánságának közvetítésében és további gyermeksorsok jobbra fordulásában segít:
Fészek Gyermekvédő Egyesület

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top