Aktuális

“Érdekelne, hogyan készül a csokoládé”

Laura szülei hat gyermeket neveltek fel, öt lányt és egy fiút. Édesapja évekig nem tudott munkához jutni. Ilyen körülmények között nem sok luxusra jutott, és máshol talán furcsa lenne, de a tizenöt éves lány vágya a csoki, csoki és csoki...

„A sors így hozta” – mondja Laura anyukája, amikor gyermekeit sorolja: öt lányt és egy fiút szült. Zöldség-gyümölcs eladó, pelenkagyári munkás, fodrász… minden gyermekének lett vagy lesz szakmája. Csak a felnőttek nem kapnak munkát sehogy sem ennyi idősen, a borsodi térségben. Az édesapát most végre felvették medertakarításra, és bár heti fizetést ígértek, egy hónap után még mindig semmi. „Egyik nap leves, másik nap második fogás, harmadik nap galuska, negyedik nap főzelék” – sorolja az asszony, miként tudja beosztani a keveset. Ő maga a tavalyi 28 400 forintos ellátás helyett már csak 22 500-at kap. Igaz, sosem voltak feladat nélkül: a maguk építette ház, a kert rendben tartásával sok a munka, állatokat gondoznak, és amit tudnak, megtermelnek a kertben. A gyerekek segítenek, takarítanak, kapálnak, ha kell. 

A tizenöt éves Laurának annyival nehezebb, hogy egyik veséjét tavaly el kellett távolítani. De egy dolog mindig megvigasztalja: a csokoládé. A rajongásig szereti minden formában – most szeretné megnézni, hogyan készül, ha lehet, családjával együtt.

ŐK JELENTKEZTEK A KÍVÁNSÁG TELJESÍTÉSÉRE:

„Érdekelne, hogyan készül a csokoládé”Mészáros Gábor
chocoMe

„Honlapunkon keresztül egyedi igények szerint összeállított csokoládékat készíthetnek a látogatók, amiket mi kézművesjelleggel gyártunk le nekik. A koncepciónkkal (3 különböző csokoládéalapra 80-féle feltétből 5 különböző helyezhető egyszerre egy táblára) több mint 60 millió különböző csokoládét lehet elkészíteni. A kislány számára azt találtuk ki, hogy végigvezetnénk a műhelyünkön, bemutatnánk neki a csokoládégyártás egyes lépéseit, és vele közösen elkészítenénk az általa megálmodott csokoládét. Körülbelül másfél órás program lenne ez. A kislány »idegenvezetője« a chocoMe chocolatierje, Mészáros Gábor lenne.”

„Érdekelne, hogyan készül a csokoládé”Harrer-Abosi Beatrix és Karl Harrer
Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda

„Egy pillanatig nem tétováztunk azon, hogy megszervezzük, illetve teljesítsük Laura kívánságát. A kívánság családunk részéről teljesíthető, hiszen napi szinten ezzel foglalkozunk. Megmutatnánk Laurának a csokikészítés részleteit, illetve elkészíthetné saját csokoládéját is. Abban az esetben, ha Laura elvállalja a hosszú utazás kellemetlenségeit, szívesen várjuk Sopronban. Természetesen a kívánsága szerint édesanyja és öccse társaságában.

„Érdekelne, hogyan készül a csokoládé”Kámán-Peischl Katalin    

„Elvinném Lauráékat a Harrer Csokoládéműhelybe egy csokitúrára, ahol bemutatják a csokoládékészítést és kóstoló is van. Elég messze vannak tőlünk, nem tudom, hogyan kivitelezhető az utazás. Ezért amennyiben más is jelentkezett közelebbről, úgy átadom neki szívesen a lehetőséget, de beszállok a költségeibe.”

A(z) “Ki segítsen Drótár Laurának?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Karl Harrer

Vissza a többi kívánsághoz!

Laura kívánságának közvetítésében és további gyermeksorsok jobbra fordulásában segít:

Vissza az Életbe Egyesület

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top