Aktuális

“Bárcsak hajózhatnék a Dunán!”

Azt mondják, a gyermeki lélek a legnehezebb körülményeket is eltűri, ha szeretetben létezhet. Egy kisgyermeket akár a hajléktalanság is fenyegethet, ha mellette az édesanyja nem érzi a rosszat. Álmai azonban vannak, mint minden gyermeknek.

Marcell a hajléktalan emberekről is gondoskodó Oltalom Alapítvány óvodájába jár. Szülei vidékről költöztek a fővárosba, és bár lakhatásukat átmenetileg sikerült megoldani, helyzetük bizonytalan. A kisfiú csoporttársával, Viviennel menne el egy dunai hajóútra.

ŐK JELENTKEZTEK A KÍVÁNSÁG TELJESÍTÉSÉRE:

„Bárcsak hajózhatnék a Dunán!”Hulej Vanda

A City Tour Hop on Hop off Kft. alkalmazottja vagyok mint diák, hétvégente több száz embernek »adunk élményt«, városnéző buszokra és hajóra jegyeket. A turisták nagy részének ez csak egy élmény a sok közül. A kívánság teljesítése nekem nem kerül nagy erőfeszítésbe. Ha ezzel egy 5 éves kisfiúnak életre szóló élményt tudok/tudunk okozni, és egy napra is olyan légkört teremteni, mintha nyaralna, nagyon boldog lennék, ha én segíthetnék (és szerintem a munkatársaim-barátaim nevében is mondhatom ezt). Nagyon régóta szeretnék valami igazán jót tenni, segíteni, de valami személyes dologgal, nem feltétlenül adományok küldésével. Megláttam Marcell kívánságát, nem is gondolkodtam tovább, kinek segítsek.
Arra gondoltam, hogy a Margitszigeten ki is szállhatnánk egy órára, fagyizhatnánk,  bringó-hintózhatnánk, majd a következő hajóval visszatérhetnénk a kikötőbe. Az egész út azonban csak egyórás, így arra gondoltam, hogy teljes legyen a nap, Marcellt és Vivient elvinnénk egy városnéző körútra is egy nyitott, emeletes kabrió busszal, ezt nagyon szokták szeretni a gyerekek. Remélem, hogy engem választanak, nagyon örülnék neki, ha segíthetnék!”

„Bárcsak hajózhatnék a Dunán!”Párkányi Judit

„Barátnőmmel mindketten nagyon szeretjük a gyerekeket, és tervbe volt véve részünkről is egy dunai hajókázós program, így a kívánság és a mi terveink találkoztak egymással. Természetesen Marcell csoporttársát, Vivient is magunkkal vinnénk. Tervezett program: Egy hétvégi napon, 9-10 óra körül elmegyünk a gyerekekért reggelire való szendvicsekkel felszerelkezve. Az V. kerületi Vigadó téri hajóállomás 7-es kikötőjéből induló sétahajóval kétórás városnéző hajókázásra indulunk, amelynek során a Margitszigeten kiszállási lehetőség is lesz, idegenvezetős sétával. A hajókázásra fényképezőgépet viszünk, hogy a gyerekeknek maradandó emlékük is legyen. A hajókázásnak körülbelül ebédidőben lenne vége, így utána meghívnánk Marcellt és Vivient egy közös ebédre. Reméljük, megvalósíthatjuk Marcell kívánságát, és együtt tölthetünk egy emlékezetes napot vele és Viviennel.”

„Bárcsak hajózhatnék a Dunán!”Fülöp Nóra

„Mióta megszületett a kislányom, hatványozottan érzékenyen érintenek a gyerekekkel kapcsolatos riportok. Minket sem vet fel a pénz, de úgy érzem, hogy ennek a két kis óvodásnak meg tudnánk valósítani az álmát, hiszen mi is Budapesten élünk, autóval rendelkezünk, így értük tudunk menni, elvinnénk őket Visegrádra hajóval, ahol megebédelnénk, elmennénk megnézni a várat, majd visszavinnénk őket. Szeretném, ha a lányom is egy szociálisan érzékeny környezetben nőne fel, ahogy én is, hogy felnőttként minél többet segíthessen ő is. Köszönöm előre is a lehetőséget!”

„Bárcsak hajózhatnék a Dunán!”Németh Zsuzsanna

„Egy egész napos programot szerveznék neki, melyben szerepelne a hajózás is.Természetesen anyukáját is szeretettel fizetem be a programokra, hiszen Marcell 5 éves, és tudom, hogy anya nélkül nem megy. Gyógypedagógiai asszisztensként dolgozom egy gyermekotthonban, melyben 14 bántalmazott »gyermekem« van, és két sajáttal is büszkélkedhetek. Fiaim 10 évesek. Arra tanítom őket, hogy mindig segítsünk azokat, akik rászorulnak. Nem is írok mást, hiszen szavak helyett inkább a tettek embere vagyok!”

A(z) “Ki segítsen Kalmár Marcellnak?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Fülöp Nóra


Vissza a többi kívánsághoz!

Marcell kívánságának közvetítésében és további gyermeksorsok jobbra fordulásában segít:
Oltalom Alapítvány

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top