10 perc magadra

Így lesz tökéletes az alapozásod

Az alapozás lénye nem csupán az, hogy elfedje a bőrhibáinkat, hanem az is, hogy egységes bőrszínt varázsoljon, lehetőleg egész napra szólóan. Lássuk, mi mindennel tehetjük még makulátlanabbá külsőnket! Következzen öt hasznos alapozási tippünk!

Használj ecsetet!

50 százaléka a nőknek nem használ ecsetet az alapozó felviteléhez, miközben a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy így sokkal tökéletesebb, hibátlan hatást keltő bőrfelszínt tudunk elérni, ráadásul gazdaságosabb megoldás is. Az ecsetek közül érdemes a csapott sörtéjűt választani, amivel szépen fel tudjuk vinni körkörös mozdulattal, és eldolgozni az alapozónkat.

Így lesz tökéletes az alapozásod

Keverd, kavard

A sztárok sminkesei szerint a legtöbb híresség a hibátlan bőr mellett a tartósságra szavaz. Akár 10-12 órás időre szeretnék bebiztosítani az alapozást, ehhez pedig nem feltétlenül a mázsányi púder jelenti a megoldást. Válasszunk mattabb hatású, tartós alapozót, és az olajosabb részeken, a T-zónában fixáljuk porpúderrel.

Így lesz tökéletes az alapozásod

Előzzük meg az elcsúszást

Sajnos a mágikus, “mozdulatlan” alapozást még nem találták fel, ám vannak olyan alapozási technikák, amikkel segíthetünk megelőzni az alapozónk szétkenődését. Ilyenkor bánjunk csínján a krémekkel, szemránckrémekkel, ezeken még kevésbé tapad meg az alapozó, és persze alap az előzőleg megtisztított, száraz, pontosabban nem nedves bőr is.

Így lesz tökéletes az alapozásod

Mindenhova jusson!

És ez nem vicc. Ne spóroljunk, sem a fülek környékén, ahogyan az állcsontnál sem, dolgozzuk el szépen az alapozót, de akár a dekoltázsra is juthat finoman. A szemkörnyékre is tegyünk, de csak vékonyan, finoman, sőt a szánkra is.

Így lesz tökéletes az alapozásod

A highlighter a barátunk

A highlighterek nem véletlenül egyre népszerűbbek, fényt, ragyogást adnak a bőrnek, és egységesebb bőrképet biztosítanak. Nyugodtan használjuk az alapozó alá, ha nem szeretnénk, túl matt hatást, akkor nagyon szép, visszafogott fényt ad az alapozásunknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top