10 perc magadra

5 trükk, hogy a hajad sokáig frissnek hasson

Szeretnéd, ha a hajad minél tovább friss maradna? Összegyűjtöttünk öt könnyű trükköt, amivel jobban kitolhatod a hajmosások gyakoriságát, és a hajad is tovább tűnhet üdének!

Száraz sampon, a nagy öreg

A száraz sampon messze nem egy múlt századi, idejét múlt műfaj. A területen jobbnál jobb termékek várják a hajukat felfrissíteni akarókat a boltok polcain. A legtöbb hajas terméket forgalmazó márka ma már nem nagyon engedheti meg magának, hogy egy hasonló kaliberű slágerterméket lehagyjon a palettájáról. A hajtövekre permetezve praktikusan, hatásosan, gyorsan lehelhetünk friss életet a frizuránkba, minimum egy nappal eltolva a hajmosást.

5 trükk, hogy a hajad sokáig frissnek hasson

Óvatosan a balzsammal

A túl sok balzsam nemcsak szebbé, de zsírosabbá is teheti a hajat. Ha hajlamos a hajunk a zsírosodásra, ügyeljünk arra, hogy a tövekre ne kerüljön belőle, hanem a hajközép fölötti résztől oszlassuk el a hajvégek irányába. Legalább ilyen fontos, hogy alaposan, bő vízsugárral mossuk le a balzsamot a hajszálakról.

Figyelj a párnádra!

Lehet, hogy elsőre furán hangzik, de igenis sokat számít az otthoni higiénia is. Igyekezzünk gyakran cserélni a párnahuzatunkat, hiszen elkerülhetetlenül megtapadnak rajta a hajszálról odakerülő hajformázó termékek, a hajzsír és persze a város pora is. Gondoljunk arra, hogy ha az esti hajmosás után egy nem épp makulátlan huzatra fekszünk éjjel, akkor már reggel eleve nem teljesen tiszta tincsekkel nézünk az újabb nap elé.

5 trükk, hogy a hajad sokáig frissnek hasson

Fésűfürdetés

Egy felmérés szerint az emberek többsége soha nem mossa meg fésűjét, hajkeféjét. Mindez persze nem főbűn, de ha szeretnénk kitolni a hajunk frissességének idejét, nem árt tisztán tartani a fésűinket. Az elhullott hajszálakkal, hajakkal, hajhabbal teli hajkefe ugyanis egész biztosan előbbre hozza a következő hajmosás idejét.

Védekezz!

Ha egy nyüzsgő városban élünk, akkor ismerős lehet a gyakori hajmosás és a hamar zsírosodó tincsek problémája. A szennyezettség miatt ugyanis a frissen mosott haj alig egy nap után elveszti üdeségét, finom illatát, de a főzés és a takarítás is sokat ront a frizuránk kinézetén. Ha tudjuk, védjük szabad levegőn sapkával, kalappal, kendővel, takarításkor és főzéskor pedig jöhet a zuhanysapka is.

5 trükk, hogy a hajad sokáig frissnek hasson

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top