10 perc magadra

Csinálj magadnak sálat régi pólóból

Ha szereted a kreatív dolgokat, és szívesen megőriznéd régi kedvenc pólóidat valamilyen formában, akkor a csináld magad mozgalom jegyében készülő pólósálat neked találták ki.

A tél utolsó hetei, és persze a tavasz is tartogat még pár szeles napot, így, ha valaha gondolkoztál sálkészítésen, itt az idő! Ráadásul hosszú, kötögetéssel telő órákra sem kell számítanod. Máris mutatjuk, írjuk, hogyan is fogj neki a műveletnek.

Amire szükséged van:

  • 2 nagy póló, lehetőleg minél különbözőbb, neked tetsző színben
  • egy otthoni varrógép vagy tű és cérna
  • olló
  • mérőszalag

Lépések:

  1. Vedd elő a két pólót, és a piros jelölések mentén (amint az illusztrációban láthatod is) vágd végig az anyagot. Az egyik oldalát vágd el, hogy kihajtva egy téglalap alakú anyagot kapj.
    Csinálj magadnak sálat régi pólóból
  2. Hajtsd ki mindkét téglalap alakú anyagokat hosszában, és kezdd el összevarrni a hosszabbik részüknél külön-külön őket.
  3. Nyúlj be, és fordítsd ki őket, úgy, hogy két hosszú, cső formájú textilanyagot tarts a kezedben.
  4. Fonásra fel! Csavard őket kreativitásod szerint össze, vagy nézd meg a videót a lépésről lépésre történő szemléltetésért, és meríts ötletet belőle!
    Csinálj magadnak sálat régi pólóból
  5. Ha kész a fonásrészed, rendezd el a szárakat X-alakban, majd rendezd különböző színű párokba, és varrd össze!
    Csinálj magadnak sálat régi pólóból


Forrás: alldaychic.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top