Zöld kávé

5 ok, amiért szeretjük a kávét

A kávét finom, karakteres íze mellett számos egyéb ok miatt szeretjük. Jöjjön öt igen erős érv, hogy a délelőtti és délutáni kávézás pillanatait miért is sorolhatjuk a napunk fénypontjai közé!

Boldogságos napindító!

A kávéimádóknak szinte minden nap „karácsony”, hiszen egy gőzölgő, finom kávéval induló reggel sokat szépít az ébredéssel járó megpróbáltatásokon. A kedvenc feketénk kortyolgatása közben a legtöbben nemcsak hogy szép lassan felébredünk, hanem egyúttal végig is gondoljuk, mi minden vár ránk aznap, és felkészítjük elménket a tennivalók sorára. Olyan rituálé ez, ami a mennyei ízeknek, illatoknak köszönhetően erőt is ad, hogy sikerrel és kellőképp feltöltődve induljunk neki az előttünk álló napnak.

5 ok, amiért szeretjük a kávét

 

Több csésze, még több élvezet

Ne sajnáljuk magunktól a kávét, a kávézástól pedig az időt napközben sem. Napi 2-3 csésze fekete része lehet az egészséges étrendnek, és ha nincs is időnk a munkát megszakítani egy kis délutáni ücsörgéssel egy napsütéses kávézóban, azért egy instant kávénak még biztosan tudunk helyet szorítani a munkarendünkben. Szellemileg felfrissít és komoly löketet ad ahhoz, hogy újult erővel vessük bele magunkat a még előttünk álló tennivalók sorába.

Összehoz a mindennapokban is!

A túlhajszolt hétköznapokban nem könnyű a szeretteinkkel, ismerősökkel a kapcsolatot tartani, de egy meghitt kávézás sokszor megoldás lehet erre is. Legyen szó rég nem látott osztálytársról, egy munkatárssal való konfliktus rendezéséről vagy a barátnőnkkel spontán megejtett rövid pletykapartiról, a kávézó kitűnő terep, ahogyan a kávézás is jó alkalom a társasági kapcsolataink ápolására.

5 ok, amiért szeretjük a kávét

 

 

Szellemi üdítő melegen

Amikor azonnali mentális stimulálásra van szükségünk, legtöbbünknek a kávé jut elsőként eszünkbe. Akár vizsgaidőszakról, akár megterhelő, határidős céges projektről vagy a gyereknevelésben jelentkező stresszesebb időszakról legyen is szó, nagy erőt meríthetünk egy jóleső csésze feketéből. Amellett, hogy kikapcsolódást hoz a nagy hajtásban, fokozza az éberségünket, így hatékony segítséget jelent a koncentrálásban, a feladatainkra való összpontosításban.   

5 ok, amiért szeretjük a kávét

Kulináris élmény, akár otthon is

Az egyik legfontosabb ok, amiért nem mondanánk le a kávéról, az az, hogy valóságos ízélmény nyújt, ráadásul sokféleképpen fogyaszthatjuk és a legkülönbözőbb alkalmakkor. Ahogyan a borok esetében, a kávéknál is rengetegféle aromát fedezhetünk fel. Legyen az alap instant, vagy éppen eszpresszó, akár házilag is mesés kombinációkban (különféle tejekkel, tejszínnel, szirupokkal, cukorral ízesítve) készíthetjük el a kedvenc italunkat, tovább fokozva ezzel a kulináris élményt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top