Trend

3 hajbarát étel

Dús hajat szeretnél? Vagy már az is boldoggá tenne, ha egyszerűen csak nem lapulna le félórával a mosás után? Ijesztően hullik? Nem is gondolnád, hogy a megoldás sokszor a hűtődben lapul…

Tojás az erős és fényes hajért

A tojásban sok az A-vitamin, amitől a haj állaga erősebb és strapabíróbb lesz, azonban az A-vitaminnal nem árt vigyázni, ugyanis ha túlzásba viszed, épp az ellenkező hatást érheted el, a haj hullani kezdhet. Aki nem rajong a rántottáért, az pakolást is készíthet tojásból, a haj bársonyosabb tapintású és egészségesebb hatású lesz, de arra nem árt készülni, hogy nehezen lehet csak leöblíteni.

3 hajbarát ételÉlesztő a dús és korpamentes hajért

Az élesztőt elsősorban magas B-vitamin-tartalma miatt szereti a haj. A B-vitamin erősíti és táplálja a hajat, csökkenti a korpásodást és szabályozza a faggyútermelést, ezért zsíros hajúaknak különösen ajánlott. Külön jó hír, hogy egyes kutatások szerint védi a hajat az őszüléstől. Ráadásul az élesztőben H-vitamin is található, ami a hajszálak erősségére van jó hatással.

Zselatin

Naponta 4-5 gramm zselatin segíthet a hajhulláson, ráadásul a meglévő hajszálakat is megerősíti. Kefirbe keverve reggel vagy este fogyaszd, arra azonban ne számíts, hogy 1-2 napon belül érezhető a hatás, a kúrát legalább 3 hónapon keresztül kell folytatni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top