Vizes VB

Vizes VB: ezüstérmesek a magyar férfi pólósok

Horvátország-Magyarország 8-6, a magyar férfi vízilabda-válogatott ezüstérmet nyert a vizes vb-n a Margitszigeten.

Ezüstérmesként zárta a magyar férfi vízilabda-válogatott a budapesti világbajnokságot, miután a szombati döntőben 8-6-ra kikapott a horvát együttestől a Margitszigeten.

A mérkőzés hazai szempontból rosszul indult, a horvátok 4-0-ra elhúztak az első negyedben. A második nyolc percre nagyot javult a magyarok játéka, s miközben Nagy Viktor egyre jobban védett, Vámos Márton és Török Béla találatával 4-2-re feljött a magyar együttes.

Török Béla (b) és a horvát Luka Loncar - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Török Béla (b) és a horvát Luka Loncar – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Szurkolók a Margitszigeten - MTI Fotó: Kovács Attila
Szurkolók a Margitszigeten – MTI Fotó: Kovács Attila
 Nagy Viktor védett a döntőn is - MTI Fotó: Czagány Balázs
Nagy Viktor védett a döntőn is – MTI Fotó: Czagány Balázs

A nagyszünet után az új erőre kapott magyar csapatból előbb Erdélyi Balázs, majd Manhercz Krisztián volt eredményes, 4-4 után azonban két balszerencsés – a védekező kézről bepattant – lövéssel 6-4-re megint a horvátok álltak jobban.

A zárónegyedben előnyből horvát gól született, s bár 7-6-ra még felzárkózott a magyar együttes, a vége 8-6-os vereség lett.

Vámost Márton és Nagy Viktor is bekerült az All Star-csapatba a budapesti vízilabda-világbajnokságon, ráadásul az újságírók szavazatai alapján előbbi lett a torna legértékesebb játékosa.
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top