Vizes VB

Vizes VB: Tönkrevertük az oroszokat

14-5-re, magabiztosan nyerte az oroszokkal vívott negyeddöntőt a magyar férfi vízilabda-válogatott, így elődöntőbe jutott a magyar csapat.

Fölényes győzelmet aratott a magyar férfi vízlabda-válogatott az orosz együttes felett a 17. FINA világbajnokság negyeddöntőjében. Märcz Tamás csapata 14-5-re diadalmaskodott.

Már az első percben megszerezte a magyar válogatott a vezetés az oroszok ellen vívott elődöntőben, és jó védekezéssel és még jobb támadásokkal egészen 6-0-ig tört előre. Az oroszok első góljukat a második negyed felénél szerezték csak meg, és nem is lőttek többet a negyed végéig, míg a magyar csapat további két góllal gyarapította pontjai számát.

Az orosz Szergej Liszunov (elöl) és Gór-Nagy Miklós (8) a férfi vízilabdatorna negyeddöntőjében - MTI Fotó: Czagány Balázs
Az orosz Szergej Liszunov (elöl) és Gór-Nagy Miklós (8) a férfi vízilabdatorna negyeddöntőjében – MTI Fotó: Czagány Balázs

A harmadik negyedben is a mieink kezdtek jobban, két lőtt gól után talált csak be Nagy Viktor kapujába Lazarov Nyikolaj. Ezt Gór-Nagy Miklós piros lapos kiállítása követte, és három zsinórban bekapott orosz gól. A negyedet Hosnyánszky Norbert emberelőnyben lőtt góljával zárjuk, 11-4-es állással.

Magyar góllal kezdődött a negyedik negyed is, de hamar érkezett rá felelt az oroszok részéről. Majd több kiállítás és emberelőny után végül Zalánki Gergőt állították ki piros lappal, de szinte azonnal újabb gólt szerzett a magyar válogatott. Az oroszok több lehetőséget is kihagytak az utolsó negyedben, végül 14-5-re győzött a magyar csapat, így elődöntős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top