Vizes VB

A Keletinél aludt menekültként a vizes VB-n versenyző Yusra Mardini

A vizes VB-n versenyző Yusra Mardini nem először jár Budapesten.

“Megígértem magamnak, hogy másképpen térek vissza Budapestre” – mondta a 19 éves Yusra Mardini úszó, aki másodszor jár a magyar fővárosban. Először 2015-ben érkezett ide, amikor Szíriából menekült. Egy volt azok közül a menekültek közül akik a Keleti Pályaudvarnál kényszerültek táborozni.

A tehetséges úszónő jelenleg Berlinben él és a menekültválogatott tagjaként versenyez. Tavaly kijutott a riói olimpiára és a vizes VB-re is ezzel a csapattal érkezett.

A Keletinél aludt menekültként a vizes VB-n versenyző Yusra Mardini
Yusra Mardini
Fotó: GettyImages

Az edzője féltette Yusra Mardinit, hogy a két évvel ezelőtt átélt, szörnyű élmények után éppen Budapesten fog versenyezni, de az úszó azt mondja, most minden másképp van, megváltozott a véleménye a magyarokról is.

“Nem mondom, hogy a menekültek 100 százaléka csodálatos és angyal, a világ összes országában vannak jó és rossze emberek, így köztünk is” – fogalmazott a lány, akinek nagy álma, hogy egyszer hazája, Szíria színeiben versenyezhessen. Hozzátette ugyanakkor, hoyg sosem felejti el, mit tett érte Németország, épp ezért mindkét országot jól akarja képviselni.

Az úszónőnek 100 méter pillangón ugyan nem sikerült bekerülnie az elődöntőbe, ám 200 méter gyorson még rajthoz áll.

Yahoo News/AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top