Vizes VB

Vizes VB: Kozma Dominik elődöntős, Bernek Péter búcsúzott

Már biztos, hogy Kozma Dominik ott lesz a budapesti vizes világbajnokság 200 méteres férfi gyorsúszás elődöntőjében, Bernek Péter a 25. helyen zárta a viadalt.

Nyolcadik legjobb idővel bejutott a férfi 200 méteres gyorsúszás elődöntőjébe Kozma Dominik, míg Bernek Péter 25. helyen zárt a Duna Arénában zajló FINA világbajnokság hétfői versenynapján.

Világsztárok mellett, a 9-es pályán állt rajtkőre Bernek Péter, így együtt úszhatott az egyaránt olimpiai bajnok francia Jeremy Straviusszal, a dél-koreai Pak Te Hvannal és az ausztrál Mack Hortonnal. A rendkívül szoros és erős futamban Bernek 1:47.79-cel kilencedikként csapott célba.

Bermek Péter a 25. lett 200 méteren

 Kozma Dominik a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 24-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Kozma Dominik a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában – MTI Fotó: Illyés Tibor

Kozma Dominik vasárnapi rekordjához (1:46.68) közeli teljesítménnyel, 1:46.83 perccel harmadik lett, ez pedig összesítésben a nyolcadik helyre volt jó.

Kozma Dominik elődöntős

Az ifjú úszó volt az, aki vasárnap a 4×100 méteres gyorsváltó első tagjaként úszott egyéni, illetve csapat országos csúcsot, nem mellékesen megszerezte Magyarország első érmét, egy bronzot.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top