Vizes VB

Vizes VB 2017: Hosszú Katinka a legjobb idővel döntős 200 m vegyesen

Hosszú Katinka az aranyért úszik hétfő este, Jakabos Zsuzsanna a 12. lett 200 m vegyesen.

Hosszú Katinka a legjobb idővel jutott be a 200 méteres vegyesúszás döntőjébe a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon vasárnap. A háromszoros olimpiai bajnok 2.07.14 perces idővel nyerte az elődöntőt.

Jakabos Zsuzsanna futamában a 7., összesítésben a 12. helyen (2:11.92 p) végzett, így lemaradt a fináléról.

Hihetetlen érzés itt úszni, mindenki megpróbálta elképzelni, milyen lesz, de ez mindent felülmúlt. Nekem még nehezen is ment a koncentráció emiatt, a magyar közönség felülmúlhatatlan” – mondta Hosszú Katinka, aki arra a kérdésre, hogy mennyire úszta ki magát, csak annyit mondott, “ez csak elődöntő volt.”

Jakabos Zsuzsanna is dicsérte a Duna Aréna telt házas hangulatát. “Nem titok, szerettem volna döntőt úszni, ez most nem sikerült, de kiadtam magamból mindent. Az edzések alapján azt gondoltuk, jobb lesz, de ennyi ember előtt hihetetlen érzés volt a vízbe ugrani. Úgy érzem, az emberek képesek segíteni a hangjukkal. Mostantól a négyszáz méter vegyesre koncentrálok” – nyilatkozta Jakabos Zsuzsanna.

A szám döntőjét hétfő este rendezik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top