Vizes VB

Vizes VB: bronzérmes a férfi 4×100-as gyorsváltó

Megvan az első magyar érem a vizes VB-n! Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter és Bohus Richárd országos csúccsal szerzett bronzérmet.

Bronzérmet nyert a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összeállítású 4×100 méteres férfi gyorsváltó az úszó-világbajnokságon a Duna Arénában, megszerezve Magyarország első érmét a 17. vizes vb-n.

A kvartettben Kozma Dominik első emberként 48.26-ra javított a délelőtt felállított 48.61 másodperces országos csúcsát, míg a négyes is új nemzeti rekordot ért el 3:11.99 perccel. A régit (3:13.28 p) az előfutamban úszta a váltó, onnan az ötödik helyen jutott fináléba.

Hihetetlen hangulatú finálét teremtett a Duna Aréna telt házas közönsége, szinte felrobbant a létesítmény, amikor már lehetett érezni, hogy utolsó úszóként Bohus Richárd képes lehet behozni a stafétát a harmadik helyre. Végül sikerült is megszerezni a harmadik helyet, a 10 ezer néző pedig hatalmas üdvrivalgásban tört ki.

A számot az amerikaiak nyerték 3:10.06 perccel, a második helyen a brazil váltó zárt (3:10.34 p).

Bohus Richárd (lent), Holoda Péter, Kozma Dominik és Németh Nándor, a bronzérmes magyar férfi 4x100 méteres gyorsváltó tagjai (b-j) a szám döntője után - MTI Fotó: Illyés Tibor
Bohus Richárd (lent), Holoda Péter, Kozma Dominik és Németh Nándor, a bronzérmes magyar férfi 4×100 méteres gyorsváltó tagjai (b-j) a szám döntője után – MTI Fotó: Illyés Tibor

Immár a bronzéremmel a nyakukban:

A bronzérmes Németh Nándor, Kozma Dominik, Bohus Richárd és Holoda Péter (b-j) - MTI Fotó: Illyés Tibor
A bronzérmes Németh Nándor, Kozma Dominik, Bohus Richárd és Holoda Péter (b-j) – MTI Fotó: Illyés Tibor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top