Vizes VB

Vizes VB: szexista képszerkesztők meglátták a szinkronúszás lényegét

Kiakadt a szinkronúszóvilág a FINA hivatalos angol nyelvű napilapjának szerkesztőire, amiért egy elég erősen szexista fotót sikerült közölniük a Nap képe rovatban.

Bár itthon nem tartozik a legnépszerűbb vizes sportok közé a szinkronúszás, azért a Városligetben a vizes vb idején tisztességesen megtelt lelátón a közönség tanúja lehet annak, hogy micsoda munka van egy-egy sikeres versenyszám mögött. 

A szinkronúszás az egyik legkeményebb sport a világon, művelői naponta 10-12 órákat is edzenek. A FINA hivatalos, angol nyelvű napilapjában ennek megfelelően meg is adták a sportág képviselőinek a kellő elismerést és tiszteletet: méghozzá egy meghökkentően szexista és a teljesítményt erősen degradáló fotó formájában. 

Érthető, hogy a szinkronúszóvilág kissé kiakadt azon, hogy a Nap képe rovatba egy olyan fotó került a naponta készülő száz kép közül, amelyen kizárólag a vízből kibukkanó női fenekek látszódnak. Kommentet nem fűztek a képhez, a képszerkesztők egyszerűen csak ezt találtak a legszebbnek vagy a legbeszédesebbnek. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top