Vizes VB

Csoportelső és negyeddöntős a női pólóválogatott

A magyar női vízilabda-válogatott 10–8-ra legyőzte a holland csapatot, ezzel százszázalékos teljesítménnyel lett csoportelső és negyeddöntős.

Az első negyedben kiegyenlített volt a játék, 2–2-re végződött ez a játékrész, majd a következő negyed is döntetlent hozott, félidőben 3–3 volt a mérkőzés állása. Kemény volt a küzdelem, Keszthelyi Ritának például eleredt az orra vére. 

A harmadik negyedben kezdte elkapni a fonalat a magyar gárda, jobb helyzetkihasználással és védekezéssel jutottak el először kétgólos előnyig 5–3-nál. Ezt a különbséget aztán a negyed végére is tartani tudták, 7–5-tel fordultak rá az utolsó negyedre. 

Csoportelső és negyeddöntős a női pólóválogatott

Vivian Sevenich (balra) és Keszthelyi Rita. MTI Fotó: Czagány Balázs

Fogytak a hátralévő percek, és közben a magyar együttes meg tudta őrizni az előnyét, sokáig három góllal is vezettek, aztán a végeredmény 10–8 lett.

Ezzel győzelemmel a magyar női vízilabda-válogatott lett a C csoport győztese, és a nyolc közé jutott a csapat. Szombaton pihenőnapjuk lesz, legközelebb hétfőn a negyeddöntőben kell játszaniuk.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top