Vizes VB

Vizes VB 2017: Fürjes Balázs válthatja Bienerthet az úszószövetség élén

A világbajnokság után leválthatják a Magyar Úszó Szövetség elnökét, Bienerth Gusztávot. Helyére a kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs kerülhet.

Elfogyott a levegő Bienerth Gusztáv körül, már a vizes VB után, de legkésőbb ősszel új elnök kerülhet a Magyar Úszó Szövetség élére. A 444 cikke szerint a kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs kinevezése a legvalószínűbb.

Fürjes Balázs (fotó: MTI/Máthé Zoltán)
Fürjes Balázs (fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Bienerthet azután nevezték ki, hogy az úszószakma egy részének nyilatkozatai miatt Gyárfás Tamásnak, az addigi elnöknek le kellett mondania – ez akkor vált világossá, amikor a hazai és a nemzetközi úszósportban is befolyásos Hosszú Katinka ellene fordult. Gyárfás ugyanakkor megőrizte jó kapcsolatait a nemzetközi úszószövetségben, a FINA-ban, illetve informálisan a magyar kormánypárti politikusokkal is. Ezért Bienerthet nem is támogatták elegen, mikor új elnökként nekiment Gyárfásnak.

A vizes VB balatonfüredi megnyitóján Bienerth hivatalos minőségében nem is vett részt, a 444 szerint ez is mutatja, hogy egyre inkább kiszorulóban van az elnöki posztról. A lap szerint utódja Fürjes Balázs kormánybiztos és régi fideszes politikus lehet, akit a budapesti olimpiai pályázat visszavonása után új feladatokkal akarnak megbízni. Korábban ő menedzselte a vizes VB kedvéért megvalósuló beruházásokat is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top