Vizes VB

Óriási győzelmet arattak a férfi pólósok Ausztrália ellen

A magyar férfi vízlabda-válogatott tíz góllal, 3–13 arányban megnyerte első meccsét a budapesti világbajnokságon Ausztrália ellen.

A második negyedtől magabiztos vezetés és kiváló játék mellett győzte le Magyarország férfi vízilabda-válogatottja Ausztráliát a budapesti vizes világbajnokságon 6500 néző előtt a Hajós Alfréd Uszodában. 

Óriási győzelmet arattak a férfi pólósok Ausztrália ellen

 Varga Dénes csapatkapitány. MTI Fotó: Czagány Balázs

Az első negyed végén még 1–1 volt az eredmény, de a második játékrész már 5–2-re végződött, és a hazai csapat tovább tudta fokozni az előnyét.

Kezdetben Varga Dénes csapatkapitánynak köszönhetően szerezte a gólokat a válogatott (hatból négyet Varga lőtt), a kapuban pedig Nagy Viktor hárított olykor bravúrosan.

Később a csapat többi tagja is meglőtte a maga gólját. Az utolsó negyedre annyira dominált a magyar együttes, hogy a negyedben lőtt hat góljukra egyetlen találattal sem tudtak az ausztrálok válaszolni, és végül tízgólos győzelemmé érett a fölény.

A magyar csapatnak ez volt a bemutatkozó mérkőzése a vébén. Szerdán Olaszország ellen játszanak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top