Budapest rendezheti a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokságot

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Rövidpályás úszó-világbajnokságot rendezhet Magyarország 2024-ben.
Írta: | 2017. 07. 17. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Úgy döntött a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA), hogy a 25 méteres medencés világbajnokságnak 2022-ben az oroszországi Kazany, két évre rá pedig a magyar főváros lehet a házigazdája.

A 2024-es rövidpályás úszó-világbajnoksággal tovább bővült a Budapesten rendezendő vizes világesemények sora, ugyanis jövőre junior szinkronúszó-világbajnokságnak, 2019-ben junior úszó-világbajnokságnak ad otthont a Duna Aréna, 2020-ban pedig az úszók, vízilabdázók, szinkronúszók és műugrók Európa-bajnokságát rendezik meg a fővárosban.

A rövidpályás világbajnokságok rendezésére tavaly szeptemberben kellett jelezni a pályázási szándékot, a végső megmérettetésre Hongkong, Tajvan, Oroszország és Magyarország maradt versenyben.

A most zajló 17. vizes világbajnokságról Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója elmondta, már néhány nap alatt bebizonyosodott, hogy a lehető legjobban döntöttek, amikor Budapest kapta meg a vb rendezését. Hozzátette, a helyszínek gyönyörűek, a szurkolók - akik rendre megtöltik a lelátókat - pedig fantasztikusak.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus