Vizes VB

Vizes VB 2017: Kezdődik a vizes vb, itt lesznek útlezárások

Péntek este 6 órától már forgalomkorlátozásokra kell számítani a vizes világbajnokság nyitóünnepsége miatt. Mutatjuk a pontos helyszíneket.

Mintegy öt kilométernyi utat érint valamilyen szintű forgalomkorlátozás a FINA vizes világbajnokság pénteki megnyitó rendezvénye Budapesten – közölte Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője pénteken. Ez Budapest teljes közúthálózatának mindössze 1 ezrelékét teszi ki, és ott is időszakosan, illetve szakaszosan lesznek érvényben a korlátozó intézkedések.

A többi esemény miatt elrendelt zárásokat is számolva összesen 15 kilométernyi utat érintenek az intézkedések – tette hozzá. A rendőrség 63 közlekedésrendészeti munkatársa lesz az utakon, akiket 9 csomópontba vezényelnek ki, ők a rendezvények előtt, alatt és után is segítik a forgalmat.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a vizes világbajnokság transzferjárművei használhatják majd a buszsávot, illetve az ideiglenes lezárások nem vonatkoznak a mentők, az orvosi ügyeletek, illetve a katasztrófavédők járműveire.

A megnyitó miatt péntek 18 órától szombat reggel 4 óráig lezárják a forgalom elől:

  • az Erzsébet hidat
  • a Lánchidat,
  • a Váralagutat,
  • az Ybl Miklós teret,
  • a Széchenyi teret,
  • a József Attila utcát,
  • valamint a Fő utca és a Széchenyi felső rakpart egy-egy szakaszát.

Gál Kristóf azt kérte a járművel közlekedőktől, hogy indulás előtt tájékozódjanak a police.hu honlapon, ahol minden friss közlekedési változást feltüntetnek. 

A lezárásokról az információk megtalálhatóak a BKK élő térképén is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top